Soon I will be invincible

Diskussioner om vanliga böcker och trycksaker.
Användarvisningsbild
Owlor
Good
Inlägg: 32
Blev medlem: tis 13 okt 2009, 11:15
Ort: Sverige
Kontakt:

Soon I will be invincible

Inlägg av Owlor »

Jag läste just ut boken Soon I will be Invincible av Austin Grossman, och jag har rekommenderat den till alla. Det är en roman om superhjältar, något jag inte trodde skulel fungera så bra i romanform, eftersom superhjältar är väldigt visuella med kostymer och liknande. Han tar chansen och får in mycket om känslan att vara en superhjälte, att vakna upp med superkrafter eller cyborgarm, motivationen bakom en superskurk och liknande.

Den tar mycket inspiration från superhjälteserier, vissa karaktärer är uppenbart snodda från DC eller Marvelserier. Narrativet växlar mellan två perspektiv, det ena är från Doctor Impossibles synvikel, ondskefullt supergeni, hur han bryter ut sig från fängelset och jobbar på sin senaste plan att ta över världen. Den andra synvinkeln är cyborgtjejen Fatale som blir den nya medlemmen i superhjälteteamet Champions som myss återformat efter att ledaren Corefire försvunnit.

Mycket fokus på origin stories, mycket klassisk superhjälteaction. Är det någon mer som har läst den?
Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 13054
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Inlägg av Agentum »

Nä efter att ha försökt läsa några böcker baserade på JLA, Green Lanterns och Flash så gav iaf jag upp, jag vill inte se det i text helt enkelt.

Däremot innebär det inte att genren inte skulle kunna göras i romanform, men det ska allt vara bättre än att kopiera saker, som det är idag står superserierna längre från romaner än filmer.

dE som läst en del superserier vet ju att vi redan fått levererat vad som ev. kan motivera en supervillain tex, det är liksom inget nytt längre, förr var det givetvis så att de bara fanns där av sig själva, men det var då det.

Väldigt mycket jag sväljer i en serietidning skulle få mig rätt less i ren textform.

Invincible finns ju annars som superhjälte och den serien är då rakt inte dålig:-)

Boken kan vara bra iaf, ser jag den billigt så kan jag ju testa den iaf.
9mm, i'm never further away than that.
Användarvisningsbild
Owlor
Good
Inlägg: 32
Blev medlem: tis 13 okt 2009, 11:15
Ort: Sverige
Kontakt:

Inlägg av Owlor »

Det är det som gör "soon i will be invincible" värd att testa, det är inte en novelisering av något utan ett eget superhäjlteuuniversum. Som sagt så är många karaktärer inspirerade av Dc och Marvel, men det är mer stereotyper än kopior.

Självklart, författaren själv berättade i en interview att han var mycket inspirerad av hur superhäjltar hanteras i The Ultimates. Det är definitivt ingen unik grej att göra med superhjältar, men det är definitivt något som verkligen kan göras bra med text istället för serieformat.

Jag är rädd för att den inte är helt lätt att få tag på, det är Sci fi bokhandeln eller inget. Det enda bibliotek jag vet har den är Umeås stadsbibliotek, och det var bara för att jag letade efter den och de skrev upp den som inköpsförslag, det var deras kopia jag läste.

Jag skulle vilja hitta mer superhjälteböcker som inte är novelliseringar. Det närmaste jag kan komma på i litterärt format är gamla pulp fiction hjältar, och de är nog inte helt lätta att få tag på.
Skriv svar