Sida 1 av 1

Johan Vilde i bokform

Postat: tis 15 feb 2005, 02:07
av rkaj
Det här är egentligen ett svar på gambolputtys annons om Johan Vilde-böcker (se annonskategorin), men eftersom jag varken köper eller säljer något så skriver jag här i stället ...

Hur kom det sig egentligen att Janne Lundström började göra böcker om Johan Vilde i stället för serier? Serien var väl ganska framgångsrik både bland kritiker och bland köpare ... Var det kanske helt enkelt tecknaren Jaime Vallvé som tröttnade (och kanske tyckte det var roligare att teckna Fantomen)?

Postat: tor 11 okt 2007, 16:53
av Erik S
Jag har läst (i efterordet till en bok Janne gjort) att Janne tyckte att barn borde läsa böcker också. Men något år senare har jag läst (I en gammal Fantis) att han ville göra fler serier, men då fanns det inte längre något förlag som ville ge ut de.

Re:

Postat: tis 04 maj 2010, 15:08
av Zara Hero
Erik S skrev:Jag har läst (i efterordet till en bok Janne gjort) att Janne tyckte att barn borde läsa böcker också. Men något år senare har jag läst (I en gammal Fantis) att han ville göra fler serier, men då fanns det inte längre något förlag som ville ge ut de.


Men kom han inte tillbaka till Fantomen en kort vända för något år sedan? Eller minns jag fel?
Jo!
52 "Min swenske fiende" Lundström Leppänen Fantomen nr 9/2007
53 "Skeppsbrott!" Lundström Leppänen Fantomen nr 10-11/2008

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: tis 04 maj 2010, 16:14
av Erik S
Visst har han gjort comeback med Fantomenmanus, men här var det ju Johan Vilde-serier det gällde.

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: tis 04 maj 2010, 16:56
av burnout
Jag saknar serien om honom. Det blev bara 4 album, men blev det inte några extra avsnitt i Fantomen?
Det var en intressant serie, kanske lite för tidig publicerad idag skulle den ha varit högaktuell med allt om främlingshat,nynazzar och gud fan och hans moster. Tycker han skulle satsa på Johan W igen istället för Fantomen (bortkastad talang)

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: lör 25 sep 2010, 23:13
av rkaj
burnout skrev:Jag saknar serien om honom. Det blev bara 4 album, men blev det inte några extra avsnitt i Fantomen?


Såvitt jag vet var det bara de fyra albumen som publicerades i Fantomen, även om det var betydligt senare. http://fantomenindex.krats.se/Johan_Vilde.html Det kanske är lättare att få tag på tidningarna från 1988 än albumen från 1977 - 1982?

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: sön 11 mar 2012, 00:18
av Kattmannen
Jag gillade böckerna med Johan Vilde, tror att jag läst alla. De har gått som följetong i flera olika tidningar, bla i Kamratposten tror jag. Men en sak jag störde mig på var ju att det var en vuxen Johan Vilde som berättade om sitt tidigare liv, i en sån miljö att man fattade lite för mycket om hur det hade gått. Schyst story iafall.

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: sön 11 mar 2012, 12:58
av rkaj
Jo, rent berättartekniskt så innebär ju den vuxne berättaren att man "vet hur det slutar", men det var inget som störde mig särskillt mycket. Budskapsmässigt var det snarast en del av grundpoängen, här har vi en politisk fånge som får berätta sin historia.

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: tis 28 aug 2012, 02:15
av Furienna
Jag har två "Johan Vilde"-album. Och ja, jag håller med Burnout om att de verkligen känns som att de var "före sin tid".

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: mån 14 jul 2014, 09:52
av larsa66
Johan Vilde måste vara den bästa serie som gjorts i Sverige. Det där med att han sitter i fängelset och berättar tycker jag ger extra tyngd åt berättelsen. Han var dömd till döden för landsförräderi om jag minns rätt. Det är häftigt att börja en serie med det och sedan växla över till den oskyldiga pojke han var.
På något sätt ligger ju slutet lite öppet också. Jag tror nog Janne Lundström har ett annat slut än att han ska halshuggas :)

Jag försöker få tag i dom album som finns men det är ganska svårt, jag har hittat en annons på bokbörsen men han ska ha över 600 för alla böckerna. Lite väl dyrt för mig. Vet ni forumiter andra ställen man kan leta på? Tradera har jag också testat.

Re: Johan Vilde i bokform

Postat: mån 14 jul 2014, 14:02
av RioGrande
De där brukar vara rätt billiga i olika lumpbodar och så...

Om jag letar efter nåt (som inte är särskilt konstigt eller dyrt) brukar jag mejla min fråga till Seriecentrum i Trelleborg. Han har fantastiskt mycket och brukar skicka väldigt snabbt. Hederliga priser också.
-----

seriecentrum@hotmail.com

-----

http://www.seriecentrum.com/