Serieforums regler

Information om Serieforum.se. Här kan du även ge feedback på forumet, ställa frågor, testa funktioner m.m.
Kategoriregler
Kontakta Serieforum.se genom att posta ett inlägg i detta delforum, eller genom att skicka e-post till info@serieforum.se.
Användarvisningsbild
Mithroth
Very Fine
Inlägg: 1769
Blev medlem: ons 29 aug 2007, 16:56
Ort: Simrishamn
Kontakt:

Serieforums regler

Inlägg av Mithroth »

Regler
Serieforum.se — Regler för diskussionsforumet

Trivsel

Huvudregeln för Serieforum.se är att alla skall trivas. Emellanåt när man diskuterar kan känslorna ta överhanden och det har vi naturligtvis en förståelse för. Men försök att behandla dina medforumiter på ett civiliserat sätt även om du är upprörd.

Om du anser att något inlägg strider mot Serieforum.se:s regler gör du på följande sätt. Varje inlägg har en ikon med ett utropstecken. Genom att klicka på denna kan du rapportera inlägget till moderatorgruppen.

Med detta sagt har vi följande regler:

Inlägg
1.1 Begripliga rubriker

Genom att välja en beskrivande rubrik hjälper du andra användare att snabbt se vad ditt inlägg handlar om. Det gör det lättare att göra forumet översiktligt. I längden främjar det diskussionen. Är ditt inlägg en fråga bör din rubrik sluta med ett frågetecken.

1.2 Skapa inte nya trådar i onödan

Det finns kanske redan trådar som behandlar ämnet du har funderingar och åsikter kring? Det är bättre att använda redan existerande trådar än att skapa nya.

1.3 Håll dig till ämnet
Om diskussionen övergår till ett helt annat ämne än vad rubriken säger, starta hellre en ny tråd med ny rubrik. Då hindras trådar att dra iväg alltför långt från ämnet. Detta kallas med en engelsk term att tråden har gått off topic (OT). Trådar som går off topic kan låsas, delas eller flyttas utan förvarning.

Att ge sig in i en diskussion utan att debattera huvudfrågan alls är inte rekommendabelt.

1.4 Posta i rätt avdelning/tråd

Ditt inlägg ska ha anknytning till det ämne som avdelningen eller tråden avser. Om det finns flera avdelningar eller trådar som passar ditt inlägg väljer du den avdelning och tråd du tycker är lämpligast. Moderator kan flytta trådar eller inlägg han/hon anser felaktigt placerad.

1.5 Korspostning
Att korsposta, det vill säga att posta samma inlägg i flera olika trådar, är inte tillåtet. Välj vilken tråd du tror passar bäst innan du postar inlägget och håll sedan diskussionen i den tråden.

Att däremot diskutera en sak från flera olika perspektiv i olika trådar är naturligtvis tillåtet, så länge det görs under iakttagande av 1.4.

1.6 Tänk efter – före
Att posta många inlägg är bara en merit om man har något vettigt att säga. Att skicka iväg mängder med intetsägande inlägg eller enradsinlägg som inte för debatten vidare är störande, både för alla andra medlemmar och för de som modererar forumet.

Läs igenom det du skrivit. Har det du skrivit någon relevans för trådens ämne? Är du tveksam är det också tveksamt om läsarna kommer att ha någon glädje av ditt inlägg.

Samma sak gäller inlägg av chattkaraktär. Serieforum.se är inte en chatt. Vill man prata nonsens med enskilda användare så är inte forumets trådar rätt ställe att göra det.

Inlägg av typen ”Jag med!” eller ”[:o)]” kan komma att raderas utan vidare kommentar.

1.7 Företag, seriehandlare, förlag och övriga kommersiella aktörer

Även kommersiella aktörer inom serievärlden är välkommna att posta på Serieforum.se. Deltar man i den vanliga diskussionen så görs detta som vanlig medlem. Vill man presentera nyheter i sin verksamhet i ett kommersiellt syfte görs detta i Info från Seriebranschen. Vill man sälja saker görs detta i Företagsannonser. Kommersiella inlägg i andra avdelningar flyttas eller raderas och kan leda till varning.

1.8 Copyright/Upphovsrätt
Serieforum.se äger ingen upphovsrätt på postade inlägg. Bilder postade på Serieforum.se är antingen postade av rent illustratoriska skäl (pun intended) eller postade av skaparen själv. Direktlänkning till upphovsskyddat material som inte används för att utveckla och/eller illustrera ett inlägg under den så kallade citaträtten är inte tillåtet.

Några saker är aldrig OK:
2.1 Personangrepp
Personangrepp är inte tillåtet. Dels förstör det diskussionen och dels för att det är otrevligt även för icke inblandade när påhoppen haglar. Inlägg som enbart innehåller personangrepp medför varning.

2.2 Personuppgifter

Onödiga eller oönskade publiceringar av personuppgifter är inte tillåtet. Uppgifterna kommer att raderas och användaren kommer att varnas. Detta gäller även mailadresser av privat karaktär.

2.3 Oönskad reklam (SPAM)
Det är förbjudet att posta oönskad reklam på Serieforum.se. Sådan reklam kommer att raderas, och användaren kommer att varnas. Se dock vidare regler om köp- och sälj-forumet.

2.4 Mer än ett konto
Att registrera mer än ett konto är inte tillåtet.

3.1 Signaturer och avatarer

Din användarvisningsbild (avatar) och/eller din signatur får inte vara stötande för andra personer. De får heller inte innehålla något som bryter mot Serieforum.se:s regler eller svensk lag.

Bilder i signaturen är ej tillåtet. Signaturen bör över lag hållas kort.

Påföljd.
4.1 Varningar

Om en medlem bryter mot Serieforum.se:s regler eller ej hörsammar uppmaningar från Admin/Moderatorer blir denne varnad. En varning är aktiv i 90 dagar. Om en medlem erhåller tre aktiva varningar blir medlemmen automatiskt avstängd. Även ett generellt dåligt uppförande mot andra medlemmar kan rendera varningar.

Köp- och sälj
5.1 Ansvar

Serieforum.se ansvarar inte för de affärer som görs via Köp- och sälj. Alla annonsörer är själva personligen ansvariga för sina annonser och dess innehåll. Hur affärerna görs upp och utförs är en sak mellan säljare och köpare.

5.2 Vad är tillåtet att annonsera om?

Serier och serierelaterade varor. Annonser som erbjuder uppenbart ej serierelatede saker till försäljning kommer att raderas. Användaren kommer att varnas.

Utöver dessa regler gäller följande för alla medlemmar:
Genom att besöka ”Serieforum.se” (hädanefter ”vi”, ”oss”, ”vår”, ”Serieforum.se”, ”http://www.serieforum.se”), så godkänner du att du binder dig juridiskt till följande avtal. Om du inte godkänner följande avtal, besök inte eller använd inte ”Serieforum.se”. Vi kan ändra detta avtal när som helst och vi kommer att göra allt för att informera dig om ändringar, men det vore klokt av dig att granska denna sida regelbundet på egen hand eftersom fortsatt användning av ”Serieforum.se” även efter ändringar innebär att du godkänner att du är juridiskt bunden till detta avtal.

Vårt forum drivs av phpBB (hädanefter ”de”, ”dem”, ”deras”, ”phpBB mjukvara”, ”www.phpbb.com”, ”phpBB Group”, ”phpBB Teams”) som är en forumprogramvara tillgänglig under ”General Public License” (hädanefter ”GPL”) och kan laddas ner från http://www.phpbb.com. phpBB mjukvaran främjar endast Internetbaserade diskussioner, phpBB Group är inte ansvariga för vad vi tillåter och/eller förbjuder för innehåll och/eller uppförande. För mer information om phpBB, besök http://www.phpbb.com/.

Du går med på att inte posta något grovt, obscent, vulgärt, förtalande, hatiskt, hotande, sexuellt orienterat eller något annat material som kan bryta mot lagarna i ditt land, lagar i landet där ”Serieforum.se” finns, eller internationell lag. Om du bryter mot detta så kan det leda till omedelbar och permanent bannlysning samt att vi kontaktar din Internetleverantör. IP-adressen för alla inlägg sparas. Du går med på att ”Serieforum.se” har rätten att ta bort, redigera, flytta eller stänga vilka trådar som helst, när som helst. Som användare godkänner du att all information du skriver in sparas i en databas. Denna information kommer inte att delges till någon tredje part utan ditt samtycke, men varken ”Serieforum.se” eller phpBB kan hållas ansvariga för eventuella intrångsförsök som kan leda till att information komprometteras.
Jag säger inte att du har fel, bara att jag har mer rätt än dig.
Låst