Sida 1 av 1

Lasse Åbergs museum

Postat: tis 28 jun 2016, 22:22
av mango
Hej!

Jag misstänker att alla här på forumet kanske redan besökt på Lasse Åbergs museum!
Men om ni inte har det så rekommenderar jag det stark! speciellt nu till sommaren om ni inte har något för er :)
http://www.abergsmuseum.se/

Lasse Åberg har i sitt museum massor av gamla serie tidningar, nr 1 av kalle anka och fantomen och säkert fler som jag inte minns direkt just nu i
skivandet stund.
Han har även massor med gammal Disney leksaker, tavlor och böcker från Marvel och DC. Leksaker och samlar
prylar på Simpsons och mycket mycket mer.
Jättefint museum med fika och en Trazan och Banarne lekhörna för barn.

OCH ibland! så kan man Träffa på Lasse Åberg själv i museet! :) då, vad jag hört, så bor han i närheten och går dit ibland.
Det är ju faktiskt hans eget museum så det är ju inte så "konstigt" att han går dit ibland :).
Jag hade själv turen att få säga hej till honom på museet en gång och få en autograf förra sommaren :)

Glad sommar!

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: lör 10 sep 2016, 00:05
av Peral
Absolut värt ett besök och det finns ett par X&Y figurer som jag verkligen avundas herr Åberg. De står högt upp i bakre delen av utställningen. Sedan kan man också träffa på Ola Skogäng där också.

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tis 14 mar 2017, 18:37
av K-E Lindkvist
Under den gångna helgens riksankistkongress (Ankon 2017) som mycket passande avhölls på Paradisäppelvägen (söder om Ekolsund) och hade film (och mat) som huvudsakligt tema gjordes det på söndagen en avstickare till Åbergs Museum i Bålsta. Vi fick sakkunnig guidning av Tessan (som höll god min med tanke på antalet olidliga besserwissrar i sällskapet) och kunde vid sidan av de ordinarie samlingarna avnjuta några dyrgripar som exkollusor Åberg plockat fram ur gömmorna enkom för vår räkning. Jag misstänker att han aldrig haft så många initierade personer i lokalen samtidigt! Han höll också ett uppskattat välkomsttal innan ankisterna släpptes lösa på egen hand...

Bild

Åberg & koll. Berglund.

Bild

Tessan guidar ankister bland dyrgriparna.

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tor 16 mar 2017, 11:05
av Grumme
K-E Lindkvist skrev:/...och kunde vid sidan av de ordinarie samlingarna avnjuta några dyrgripar som exkollusor Åberg plockat fram ur gömmorna enkom för vår räkning.


Var det någon som dristade sig till att ifrågasätta hans utträde ur föreningen, och kanske t.o.m. försöka få honom att återinträda? [;)]

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tor 16 mar 2017, 18:45
av K-E Lindkvist
Grumme skrev:Var det någon som dristade sig till att ifrågasätta hans utträde ur föreningen, och kanske t.o.m. försöka få honom att återinträda? [;)]

Nej, den frågeställningen tror jag klarades ut på SIS 2014. Han gick med i föreningen i samband med att han gjorde omslaget till NAFS(k)uriren 25 och var sen med i många år. Medlemmar kommer och går, men deras nummer (i detta fall 1551) förblir vakanta tills de någon gång eventuellt återinträder i den ankistiska gemenskapen. [:)]

Bild

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tor 16 mar 2017, 19:50
av germund
1551? NK nr 25 kom 1995 och jag jobbade väldigt mycket med just det numret (skrev bland annat artikeln om Musse Pigg-serier i serietidningarna). Men: jag har kollusornummer 1493 och jag gick med våren 1987. Kan verkligen 1551 ha delats ut så sent som ca 1994?

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tor 16 mar 2017, 20:26
av K-E Lindkvist
Att Åberg hade 1551 är ställt utom allt tvivel, men då måste han som du påpekar ha blivit medlem tidigare än 1995. Min minnesbild var att han blev medlem i samband med omslaget, men den stämmer uppenbarligen inte. Var är Greger när man behöver honom? [:I]

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tor 16 mar 2017, 21:27
av Wakuran
Han droppade väl en del referenser till Nafs(K) i sina olika TV-program under 80- och 90-talet? Han kan inte ha gått med i samband med dem?

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tor 16 mar 2017, 22:47
av Rufus
Wakuran skrev:Han droppade väl en del referenser till Nafs(K) i sina olika TV-program under 80- och 90-talet? Han kan inte ha gått med i samband med dem?


Disneytajm tänker du på. Där nämndes NAFS(k) i ett av programmen. Hans andra tv-program innehöll inga NAFS(k)-referenser.

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: fre 17 mar 2017, 22:17
av Johan Blixt
1987 fick vi 135 nya medlemmar och Åberg gick med november 1987. Kanske hörde han oss nämnas i tv-programmet Minnesmästarna?

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tis 25 apr 2017, 18:41
av Stranger
Jag träffade Lasse Åberg på en serieutställning i 200...4 tror jag det var. Har för mig att utställningen var i Ronneby, men jag minns inte säkert.

Re: Lasse Åbergs museum

Postat: tis 01 aug 2017, 16:57
av Erik
Besökte Lasse Åbergs museum under semestern och det är verkligen en imponerande samling han visar upp.

Bland originalteckningar av bland andra Floyd Gottfredson, Don Rosa och Carl Barks fanns imponerande samlingar av Disneyleksaker från "tidernas begynnelse".

Något jag inte visste om innan jag åkte dit var den stora Jan Lööf-samlingen, däribland dockor från en av mina favorit TV-serier som barn, Skrot-Nisse! Riktigt häftigt att se. Rekommenderar starkt ett besök.