Scanna, Visa, Berätta: Nytt & Äldre från samlingen

Diskussioner och frågor om förvaringsmöjligheter, skickgradering, prissättning m.m.
Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12802
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Scanna, Visa, Berätta: Nytt & Äldre från samlingen

Inläggav Agentum » mån 08 feb 2021, 14:21

K-E imponerad av dina MS.Tree, är det alltså alla?

Jag har väl nåt tiotal och så samlingar dels svartvita från förr men också de nya som jag hoppas blir fler än två.

Även Quarryy har jag nåt av, alla är väl inte så förtjusta i Max Collins, och visst ibland är det lite halvgenomtänkt men ärligt lite som en äldre TV serie där en del avsnitt inte är nåt vidare.
Gillar att han satsade och än satsar på serier, många hårda deckare är ju i kioskbokform enbart, stilen tycker väl en del är simpelt men Mike Hammer mfl figurer är ju underhållande om man släpper på att de är ganska tvådimensionella karikatyrer.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
K-E Lindkvist
Near Mint
Inlägg: 2090
Blev medlem: sön 01 feb 2009, 20:22
Ort: Riverdale
Kontakt:

Re: Scanna, Visa, Berätta: Nytt & Äldre från samlingen

Inläggav K-E Lindkvist » tis 09 feb 2021, 19:30

Agentum skrev:K-E imponerad av dina MS.Tree, är det alltså alla?

Tack! Vad gäller själva serietidningen är jag tämligen säker på att det är alla. Det var enkelt att få tag i dem när man kunde köpa dem nya... [:)]
Angående Collins författarskap av deckare inskränker sig mina erfarenheter till de första i hans Nate Heller-serie där han hade lite högre ambitioner än kioskdeckarna om Quarry & Nolan och vävde in riktiga historiska händelser och personer i handlingen. Sånt är alltid trevligt om det är bra gjort! Jag läste även den första Eliot Ness-boken, men här slår Collins brödskrivartendenser igenom och jag var inte imponerad. (Collins skildrade Ness mycket bättre i Elseworldshistorien Scar of the Bat, men det kan också berott på att Eduardo Barreto tecknade.)

Däremot gillade jag hans första CSI graphic novel, Serial, skarpt, men det blev aldrig av att läsa någon mer än den. En annan läsvärd historia av Collins är Dick Tracy-äventyret "Tracy's Wartime Memories" från 1985 där han roade sig med att återuppliva flera av Gould's klassiska skurkar (Pruneface, Flattop etc) under förevändningen att det var tidigare hemligstämplade eskapader som nu kunde avslöjas. Han verkar ha haft oförskämt roligt vid skrivandet...

Jag delar inte Collins förtjusning för Mickey Spillane, så enda anledningen att läsa Mike Danger var Eduardo Barretos teckningar. Collins och Beattys miniserie Mad Dog var inte direkt dålig, men medioker i jämförelse med vad de samtidigt åstadkom i Ms. Tree. Inte nödvändig (gäller även fortsättningen i Action Comics Weekly). Jag har träffat Collins i San Diego vid flera tillfällen, och han har alltid varit proffsigt trevlig, som någon van vid frekventa författarbesök i boklådor ofta är. Och verkade inte det minsta högfärdig fast han efter filmatiseringen av Road to Perdition med Tom Hanks och Paul Newman verkligen var det som i USA kallas "big man on campus".

(Collins påminner om den svenske författaren Kjell E Genberg som också skriver riktigt bra böcker när han anstränger sig men även ägnar sig åt rent brödskrivande av mediokra deckare och thrillers. Han har fuskat i seriebranschen av och till.)
"Allting kommer till den som kan vänta!"
- Alexander Lukas

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12802
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Scanna, Visa, Berätta: Nytt & Äldre från samlingen

Inläggav Agentum » ons 10 feb 2021, 07:59

Jo han blev väldigt uppmärksammad mycket för Road to Perdition, som ju blev film med, lite tveksam att han tog upp den igen, men det är ju så när nåt slår så finns det intresse och pengar i det oavsett.

Här dök han väl upp främst med de serier om Kelly Green som ju kom på svenska.

Och ok det är ju många tecknare och säkerligen har han haft olika stora ambitioner då han ju skriver böcker normalt men som sagt intresserat sig för seriemediet.

Ms.Tree måste vara en av de längsta serietidningas deckare, de gav inte upp trots byte av utgivare flera gånger.
Just Mad Dog som ju faktiskt blev en roll i TV serien Green Arrow, den mins jag nu när du skriver det var hans.

Mike Spillane är ju för en annan som skrivit serier, där är ju den typiska urtypen av hård deckare med inre monolog vad det handlar om, kan ha ett samband, det ser jag i din länk där om Mike Danger där båda är författare av serien.

Spillane hade ju gjort dagstrippen med Mike Hammer som sen ansågs för hårdhänt och lades ned, tror han skrivit andra serier med förr.
9mm, i'm never further away than that.


Återgå till "Om seriesamlandets ädla konst"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster