Sida 1 av 1

Loppis/second hand fynd

Postat: lör 04 jul 2020, 17:09
av larsa66
Då jag inte hittar någon tråd med rätt ämne startar jag denna.

Idag var vi på en secondhand-butik som jag aldrig besökt tidigare. Jag vet inte vad den heter men den ligger på Mariedal i Umeå. Det var nog den rörigaste SH-butik jag varit på. I varje fall när det gällde mina intressen som förutom serier också är LP-skivor.
Dom hade liksom ingen egen hörna, utan var utspridda lite här och där. Jag kom sedan på varför. Det är så att dom hyr ut hyllorna till privatpersoner som sedan får sälja vad dom vill där.

Nåväl, där hittade jag denna!
Bild
Jag blev ju tipsad av spindelmannen elektra i tråden mina teckningar. En diskussion som startade pga denna: http://serieforum.se/phpbb3/viewtopic.php?f=61&t=8656&start=160#p208296
Det känns som att det var bl.a. denna serie som diskuterades, så det ska bli skoj att läsa den. Teckningarna av Miller/Janson är snygga i alla fall.
BildBild

Re: Loppis/second hand fynd

Postat: lör 04 jul 2020, 19:12
av Wakuran
Hmm, loppis och second hand tycker jag fortfarande man kan fynda i ibland, om man har tid och tålamod. Daredevil är nog iofs en hyfsat vanlig tidning, t.o.m. i ännu bättre skick, men läsvärdet är ju ändå bra. (Simon "Smorkin" Wigzell tycker ju fortfarande att de där är de snyggaste utgåvorna som getts ut, då trycket var bättre än i de amerikanska originaltidningarna, och de nya samlingarna hade för digital färgläggning och var baserade på slitna original med detaljer som försvunnit...)

Och har förresten besökt en liknande Second Hand-affär med uthyrda hyllor i Malmö. Jag har glömt vad den hette nu, men jag köpte åtminstone en hög billiga Scooby Doo-album.

Re: Loppis/second hand fynd

Postat: lör 04 jul 2020, 20:30
av Agentum
Jodå ibland hittar man nåt, visade tidningen har jag sen förr dock, köpte en hel låda säkert 30kg serier för en hundring, det var mestadels Marvel, av denna utgivning dvs blandade och numrerade härefter de kom ut, trevliga.

En gång hittade jag alla Chock utom pocketböcker ja billigt, de har jag kvar för den svenska översättningen i dem är bland det bästa som gjorts hör, detta för attv beättarmonstren ju på engelska använder sig av oöversättliga rim och ordlekar väldigt mycket.

En gång och en annan gammal svartvit Marvel serien dyker ju upp med.

Och amerikanska serier av och till.

Men affär har jag enbart gjort en gång, hittade första Elvis albumet för 20kr och hade i bakhuvudet att de var ovanliga, skicket var VF minst den rörde jag inte ens utan la ut på Tradera, fick runt 500kr.

Annars köper jag för läsning och eget intresse enbart inte av vinstsyfte, det är redan förlorat idag hehe.
Den lokala second hand affären har haft knapert resultat i serieväg, bättre i bok och faktatidningar.

I år har ju inga marknader funnits så resultatet är magert, några belgfranska album bara.

Ännu kan man hitta klart läsvärt på marknader billigt, jag gillar ju tex seriemagasinet och Western tex, de kostar inget, och Fantomen från modern tid köper jag alltid, om inte annat för biserierna, Pilot med mycket för att jag som ung köpte dem nya och de äldre på antiikvat i stan men kastade dem i slutet av 80talet.
Så ekonomiskt är det väl inte nåt stort, men massor har man ju aldrig läst.

Superserier är jag alltid på, köper dock inte trasiga tidningar Gigant tex, äldre Rymdmannen och Flash mfl kan förekomma än, trista att läsa men ett måste givetvis.