I slutet av regnbågen av Bitte Andersson

Har du läst något nytt på senaste tiden som du vill skriva ner lite tankar om? Då är detta platsen för det.
Användarvisningsbild
Erik S
Near Mint
Inlägg: 3482
Blev medlem: mån 05 feb 2007, 15:51
Ort: Uppsala
Kontakt:

I slutet av regnbågen av Bitte Andersson

Inlägg av Erik S »

Denna serieroman utgavs av Syster förlag för ett år sedan och jag kan, efter att ha läst den idag, rekommendera den mycket varmt.

Marja är änka efter sin livskamrat Ann. När hennes lägenhet är rökskadad flyttar hon (tillfälligt) in på ett HBTQ-seniorboende. Vi får följa den lite instängda Marja i sitt socialiserande på boendet, där det finns ett charmigt gäng gamlingar som hon successivt lär känna, och som vi som läsare också får lär känna. Den nutida ramhistorien på boendet varvas fram och tillbaka med tillbakablickar på Marjas liv med Ann, och likaså med tillbakablickar på de andras förflutna.

Historien är utmärkt finstämd. Det rör sig om genuint mysig feel-good, med en dos svärta och smärta. Starka känslor. Vackert. Övertygande och berörande om kärlek, om åldrande, om demens. Framför allt om kärlek.

Teckningarna framstod initialt som lite ointressanta och stela för mig, men när man kommer in i boken visar det sig att Bitte Andersson är skicklig. Den stiliserade realismen är välbalanserad och bildberättandet flyter på fint och filmiskt.
Användarvisningsbild
larsa66
Moderator
Inlägg: 2353
Blev medlem: ons 13 jun 2012, 20:50
Ort: Robertsfors
Kontakt:

Re: I slutet av regnbågen av Bitte Andersson

Inlägg av larsa66 »

Bra att du nämner den. Jag minns när den kom och att jag tänkte att jag skulle läsa den, men sen föll den i glömska. Jag ska absolut ha den i åtanke framöver.
Skriv svar