Veckans godbitar hos Staffars Serier

Här hamnar trådar som är inaktiva, men som är för värdefulla för att kastas i Papperskorgen.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild

En liten leverans den här veckan men det finns ändå några trevliga album att skriva om. Veckans serieskapare är Lewis Trondheim med två album den här veckan. Först och mest intressant är Approximate Continuum Comics som är en självbiografisk historia om tiden straxt innan han slog igenom stort och när handlar bl.a. om att uppvaktas av Kodansha för att göra en mangaversion av Flugan. Vad som är kul är att han har med sina tecknarkompisar i serierna vilket gör att i slutet får de komma till tals angående vad Trondheim gjorde med deras konversationer.

Bild

Det andra Trondheimalbumet den här månaden är Dungeon Monstres Bk 04 Night of the Ladykiller där han tillsamman Joann Sfar står för manus. Monstres är Dungeion serier som handlar om de olika monstrer som befolkar äventyrargrottorna i Dungeon. Det är lite huvudvärk att hålla reda på de olika albumserierna, jag har själv en tendens till att blanda ihop Monstres med Parade som är den serie där andra serieskapare får göra lite mer off beat historier i Dungeon-universumet. Bra äventyrsserier är det i alla fall.

Bild

Yeah! är nog något av de mer udda serierna som DC testade. Det var tänkt som en Acke-liknande serie vilket kan motiveras med att de ville nå en annan publik. Det udda var att de hyrde in Peter Bagge som manus författare och Gilbert Hernandezsom tecknare. det hela tog en ända med förskräckelse efter en försäljningsflopp som heter duga. Seriemarknaden var inte alls mogen för detta. Nu tar Fantagraphics och samlar serien komplett i en volym och jag ger mig tusan på att den kommer att sälja bättre än vad lösnumren gjorde tillsammans.

Bild

På Tal om DC så har de två album som är värda att nämna i den här sändningen. Den som jag är mest nyfiken på är DV8- Gods And Monsters då den är skriven av Brian Wood. DV8 var en av de mer vuxnare Wildstormsuperhjältarna och är mest känd för perioden då Warren Ellis skrev den och Humberto Ramos tecknade. Straxt innan Dc beslöt sig för att lägga ned Wildstorm återupplivades serien med Wood (som kan sägas vara en andlig arvtagare till Ellis) som manusförfattare. Jag läste inte serien när den kom ut utan ser fram emot att få läsa den nu.

Bild

Det andra albumet är Tom Strong and the Robots Of Doom vilket är det senaste (sista?) livstecknet från ABC-imprintet. Jag skall erkänna att jag var aldrig särskilt förtjust i Tom Strong när det begav sig men saknar samtidigt den sortens utgivning. Ett litet miniunversum där skaparna äger en stor del och som därmed får mer energi än de skulle ha annars när de bara skriver för brödfödan. Synd att Dc strulade till den biten också.

Som vanligt är hela sändningen inlagd i shoppen
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Tre album den här veckan.

Bild

Först ut är en bland albumen den här månaden är något jag sett fram emot en tid. Wandering Son av Shimura Takako är nästa bok i Fantagraphics satsning på vuxenmanga. Den första var Moto Hagios A Drunken Dream som vi hade en föraning om vad det var för något medans detta är något helt okänt och spännande. När jag läser texten om den så får jag en känsla av Jiro Taniguchis serier (även om teckningsstilen inte är fullt lika europeisk) vilket kanske inte är helt rättvist men det gör att jag vill läsa Wandering Son väldigt mycket.

Bild

Matt Kindt är en intressant serieskapare vars Super Spy från Top Shelf var en uppenbarlelse. Nu har han fått göra ett Vertigo-album och det är definitivt värt att ta en titt på. Jag skulle vilja beskriva hans serier som en blandning mellan konstserierna och äventyrsserierna. Bildspråket och teckningarna är inte av det lättsmälta slaget och berättandet kan vara lite uppbrutet men det är det som gör det intressant. Revolver heter albumet och omslaget säger en del om tecknigsstilen.


Bild

Vi tar ett tredje och sista albumen den här veckan. Northlanders, vikingaserien av Brian Wood kommer med sitt femte album, Metal, (vilket borde intressera en författarbekant till mig). Wood tycker jag fungerar väldigt bra som vikingaförfattare och det är uppenbart att det är ett drömprojekt.

Detta och mer därtill finns inlagt i webbshoppensnyinkommet-sida.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild
Vi börjar med en tidning som kom in under min semester men som vi inte kunnat nämna förrän nu. Det hett efterlängtadeUtopi Magasin #2 har skräcktema det här numret (och ingen text från mig den här gången). En kul återkomst i det här numret är Kim W Anderssons Love Hurts.

Bild
Jag gillade Dark Rain A New Orleans Story väldigt mycket när den kom förra året och nu kommer den i den prisvärd mjukpärmsutgåva. Det är en deckare som utspelar sig i efterföljden av Katarina-katastrofen och har en viss samhällskritik i sig men som inte är plakataktig.

Bild
Den mycket populära (i den här butiken i alla fall, [url=http://www.staffars.se/index.php?main_page=product_book_info&cPath=1_20&products_id=19836]Gunnerkrig Court kommer med sitt tredje album. Mer av samma och det är gott nog i detta fall.

Från min semester så har jag valt att plocka fram följande godbitar med både nya och återkommande favoriter.

Bild
Tank Tankuro är ett av de där projekten som jag är jätteglad över att se fullbordade. En klassisk manga innan andra världskriget där man kan se drag av det som är populärt än i dag. Skoj.

Bild

Gil Jordan, Private Detective Murder by High Tide HCär det tredje albumet (fast första på engelska) i serien som i Sverige publicerades under namnet Ett fall för Max Jordan. Oerhört kul att se att Fantagraphics breddar sin franska utgivning med den här typen av serier. Insåg hur mycket jag saknat att det kommer den här typen av fransk-belgiska serier när jag bläddrade i den. Hoppas det kommer mer snart.

Bild

Usagi Yojimbo 25 Fox Hunt innehåller kortare historier med samurajkaninen. Lite kul att Usagi inte har huvudrollen i alla avsnitt. Samma höga klass som den alltid har hållit.

Bild

Incognito Bk 2 Bad Influences fortsätter den mycket trevliga serien av Ed Brubaker & Sean Phillips. Jag är mycket svag för den här typen av vuxna superhjälteserier där man tar de vanliga äventyren och berättar det ur ett annat perspektiv där mycket av det som vanligen tas för givet ges en annan dimension. Om man dessutom anpassar berättandet så att det känns mer som en deckarhistoria men med superhjältar faller jag direkt.

Bild

Slutligen så vill jag nämna en serie som jag vet att många har väntat på väldigt länge.League of Extraordinary Gentlemen Century #2: 1969 är det andra numret i äventyret som utspeglar sig under 1900-talet. Den här gången är det swinging London som gäller (med ett gästspel av punken). Är du London-fil är detta något att plocka upp bara för att hitta alla referenser till brittisk popkultur.

Utöver detta har det kommit in en del manga och vi har fyllt på i webbshoppen med en del Tokyopop-album som vi inte hade inne tidigare så jobbar du på att fylla en samling så ta en titt så har du kanske tur.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild
Höstens svenska album

Fredagsleverans innebär måndagsgenomgång av nyinkomna serier. Den här veckan har vi två av höstens stora album med bland det nyinkomna. Vi börjar med vad jag tror kommer att vara höstens svenska album. Mats Jonssons Mats Kamp. Det är en fortsättning från Hey, Princess där Mats går vidare och blir inte bara vuxen utan även pappa. Det är väldigt fint skildrat hur beslutet att bli föräldrar växer fram och vilka olika svårigheter man ställs inför och inte minst varför föräldrakooperativ är en rätt jobbig tillvaro. Jag skrev längreom albumet i bloggen.

Bild
Hösttips

För två år så tog Nate Powell och skakade om oss rejält med sin debutbok, Swallow me whole. En otroligt suggestiv beskrivning av personer med schizofrena drag och andra mentala sjukdomar. Nu kommer Any Empire som jag tror kommer vara en av de stora böckerna från USA under hösten. Här möter vi ett gäng ungdomar någonstans i mitten av det stora landet i väster som inte har mycket mer gemensamt än att de bor i en hålla och de blir indragna i en härva. Har inte hunnit läsa den ännu men ser oerhört mycket fram emot det.


Bild
Seriemördarserie


Green River Killer är en true crime-historia om ett av de mest legendariska rättsfallen i USA. På 80-talet mördades minst 48 kvinnor av en av samma person medan polisen stod maktlöst. Dröjde länge innan de till sist fångade mördaren med hjälp av DNA-spår. Den här boken följer en polismans arbete och de felbeslut som de tog.


Bild
Serieprequell

Jon Ajvide Lindquist Låt den rätte komma in blev ju film i USA och dessutom blev det en prequel i serieväg. Let Me In Bk 01 Crossroads Tp den första (av flera?) miniserien som fortsätter den amerikanska äventyren för Blackebergs stolthet.


Bild
Vuxna superhjältar

Thunderbolts av Warren Ellis var en underhållande superhjälteserie av det lite vuxnare slaget. Ellis är duktig på att trycka på mina lättsmällt underhållningsknappar när han vill och det här vill han underhålla andra snarare än sig själv. Bra action som är komplett i en volym.


Bild
Av Hellsing-skaparen

Länge sedan det kom någon ny manga, Drifters Bk 01är gjord av skaparen till Hellsing. Så vänte er en actionspäckad fantasyserie.

Allt finns som vanligt inlagt i webbshoppen.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Mats Jonsson signerar hos Staffars Serier den 15/9

Inlägg av Staffars »

Vi kommer att ha höstens första (planerar ett par till) signering nu på torsdag den 15/9. Det är Mats Jonsson högaktuell med sitt nya album Mats Kamp som är ett av de album som vi sålt absolut mest av de senaste fem åren. Kan inte påminna mig att något svenskt eller amerikanskt album har sålt så mycket så snabbt. Det då i skuggan av föräldrakooperativet Tok-klok (läs boken för den referensen)

Kl 17 börjar signeringen och det är bara att dyka upp och få gammalt eller nytt signerat av Mats. Bonuspoäng till de av er som vill ha Unga Norrlänningar signerade.
Bild
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild
Fransk Noir

Vilken kul sändning det här var. Jag hittade mycket roligt att läsa i en stor blandning av genrer, fler sådana sändningar, tack.. Det album som jag kastade mig över och läste först var Like A Sniper Lining Up His Shot av Jaques Tardi. Det är en adaption av Jean-Patrick Manchettes roman med samma namn. Det är med andra ord hårdkokt fransk noir-action som gäller. Tardi gör sitt vanliga superba jobb med att överföra skriven text till serier även om jag tycker att historien inte är riktigt lika stark som tidigare men framför allt stör jag mig på att huvudkaraktärens namn hela tider står med VERSALER. Onödigt grep som bara får mig att undra varför de vill skrika åt mig. Noir- och Tardi-älskare skall dock inte bry sig om sådana petittesser och bara köpa direkt då det är bra.


Bild
Instruktionsserier

När vi ändå är inne på serielegendarer så går det inte att komma undan Will Eisner. När han hade lämnat Spirit och innan A Contract with God var han i armén och gjorde instruktionsserier. Dessa serier visade mannarna hur man bäst skötte sin materiell. Genom humor lyckades han spara rätt ordentliga summor åt militären. Nu har ett urval av dom samlats i Ps Magazine Best Preventive Maintenance Monthly och det är en väldigt trevlig samling. Väldigt snyggt utformad med rundade hörn och väldigt behaglig att läsa. Väldigt fyllig introduktion till serierna och bra förord av Eddie Campbell samt ett matigt urval.


Bild
Tung bok

När vi ännu nu är inne på matiga serier så måste jag ju ta upp Anders Nilsens Big Question tp som är på 658 sidor och den tyngsta boken i veckans leverans. Danskens minimalistiska stil görs sig väldigt bra i svart-vitt och som bokens titel implicerar så handlar det verkligen om stora frågor allt berättat med en filosofisk touch som gör det till en upplevelse att läsa den. Liten konsumentupplysning: vi har sålt serien som tidningar men vi har tyvärr aldrig fått in de första numren som nu ingår i det här albumen.

Bild
Självbiografi

Kill & Tell Romantic Resume age 0 - 22 är vad man skulle beskriva som en amerikansk kvinnlig variant av Mikael Sols Till alla jag legat med. MariNaomi har dock ett bredare begrepp och innefattar oskyldiga barndomsupplevelser med pojkar som ett mer varierat sexliv. Hon berättar om sin resa som innefattar tonårsrevolt med drogmisbruk och rymning hemifrån till polyamorösa samboförhållanden. Mycket innehållsrik och allt är berättat med en viss humoristisk distans utan alltför mycket av "de här personerna irriterade mig som ung så nu tar jag hämnd".


Bild
Butiksfavorit

Richard Sala är en stor favorit i butiken både bland kunder och personal så det är oerhört kul att vi äntligen har ett helt nytt album av honom. The Hidden handlar om en värld efter katastrofen med zombier. Ser oerhört kul ut och det känns lite speciellt att läsa något nytt helt i färg från honom. Det är inte så ofta vi får göra det.

Bild
Zombier

Vi slutar med Mike Allreds zombieserie, Izombiesom kom in med sitt andra album. Riktigt skoj och fyller väl sin plats bland övriga zombieserier som publiceras just nu.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Mats Jonsson signerar hos Staffars Serier den 15/9

Inlägg av Staffars »

Påminner om att signeringen är ikväll. Hoppas vi ses
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Mats Jonsson signerar hos Staffars Serier den 15/9

Inlägg av Staffars »

Tack till alla ni som dök upp. Jag är lycklig och Mats var nöjd dessutom. Skrev lite om det i bloggen (följ länken nedan)
Användarvisningsbild
Peral
Moderator
Inlägg: 5357
Blev medlem: fre 18 aug 2006, 01:34
Ort: Örebro

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Peral »

Jag såg på er hemsida att samlings serierna om Torpedo, del två och tre var slut i lagret. Kommer ni att fylla på eller bör jag beställa från amazon?
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Vi hade tänkt köpa in dom igen när det nu står med en ny volym i katalogen och de äldre erbjöds på nytt men jag kan nog skynda på den ordern lite grand om du vill. Annars är det väl en 6-8 veckor innan vi har de inne.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild
Tung Bok
Det är en riktigt matig leverans som kom in den här veckan. Veckans höjdpunkt utnämner jag Habibi till. Det är Blanketsskaparen Craig Thompsons nya bok som utspelar sig i mellanöstern. Jag har bara hunnit börjat läsa albumet men det känns som om det är något speciellt i den. Thompson är som vanligt oerhört duktig på att konstruera vackra bilder. Jag tror att han utvecklas en hel del sedan Blankets. Önskar jag kunde säga mer men jag har bara hunnit 20 sidor av en 670-sidor bok så det är en hel del att läsa.

Bild
Ny Frank Miller
På andra sidan spektret av mellanösterböcker finns Frank Millers Holy Terror. Det är detta som är den omtalade Batman vs Al-quaida serien som Miller har jobbat med under 10 års tid och som DC uppenbarligen tackade nej till. Serien är gjord i samma format som 300 men i svart-vitt. Jag skall vara ärlig och säga att med tanke på hur reaktionär jag upplevde Miller innan 11 september så undrar jag om han förmågan att hålla en acceptabel nivå på serien eller inte. Skall läsa lite i den vid tillfälle men det är inget jag kommer att kasta mig över.

Bild
Bra SF-serie
Desto roligare då att Finder Library Bk 2 har kommit in. Vi blev lite tagna på sängen av hur bra vi har sålt av Library 1. Något som inte borde ha förvånat oss då vi var enormt stora fan av serien när det begav sig. Tvåan är lika tjock som ettan så du får väldigt mycket kvalitetsläsning för pengarna. Känner du inte till serien så är det en SF-serie skriven och tecknad av Carla Speed McNeil och den är oerhört bra. Jag tycker även hon bygger sin värld på ett väldigt intressant sätt då hon fördjupar det som sker i bilderna med fotnötter som tillför flera nivåer till det som berättas.

Bild
Äntligen tillbaka
Det är med stor glädje som jag noterar att vi äntligen har fått in Sailor Moon igen. Denna klassiska mangaserie har varit ur tryck i nästan ett decenium och innan dess var den oerhört misshandlad av Tokyopop. Nu är det Kodansha själva som har översatt den och den ser oerhört mycket bättre ut än Tokyopops album någonsin gjorde. Dessutom förutsätter jag att översättningen är flera klasser bättre.

Bild
Äntligen på engelska
De har dessutom passat på och översatt Codename Sailor V för första gången. Jag minns när det begav sig då Sailor Moon var en av de hetaste titlarna på marknaden hur folk nästan skrek åt mig i upphetsning/irritation över att Tokyopop inte begav sig. Det var tider det.

Bild
Ja till Liv!
Dessutom har det kommit in väldigt många svenska album då det varit bokmässa, gudbevars. Den mest populära är nog Liv Strömquists Ja till Liv som är en ABC-bok med både gammalt och nytt material. Det är väl inget nytt under solen utan hon fortsätter i gamla fotspår.

Bild
Vacker bok
Andra delen av Valhall har kommit in också. Jag är oerhört glad över att ett svenskt förlag vågar göra sådana här prestigevolymer. De är oerhört vackra och påkostade böcker på en klassisk albumserie som verkligen förtjänar behandlingen.

Känns som om den här listan kan bli hur lång som helst då vi utöver dessa böcker även har fått in ett nytt album av Brian Wood och Ryan Kelly -New York Five, Ett nytt nummer av Love & Rockets New Stories och mycket mer. Så besök webbshoppens nyinkommet-listning och shoppa loss.
Användarvisningsbild
Erik S
Near Mint
Inlägg: 3482
Blev medlem: mån 05 feb 2007, 15:51
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Erik S »

Oj, ny Craig Thompson! Väldigt kul överraskning.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild
Femisex

Intressant blandning av saker idag. Vi börjar med Lina Neidestams Maran därför att vi kommer att ha en signering med henne den 29/10 kl 13. Det är det andra albumet i Koliks satsning på feministisk porr. Den första var Drift av Liv Strömkvist för några år sedan. Nu är det Zelda-skaparen Neidestams tur och hon satsar på fädbodsexotism. Det är svensk natur och folktro som är bakgrunden till de kortare historier som berättas. Ramhandling finns även om det givetvis inte är så viktigt i sammanhanget. Sexet kan man definiera som modern queer.

Bild
Svensk skräck

Vi fortsätter med en annan svensk serie, Viktor Kasparsson: Skräckens ängel. Det är ett svenskt skräckalbum och det andra i ordningen i Viktor Kasparsson-serien. För er som missat denna serie så utspelar den sig på trettiotalet i Skåne som tecknaren Daniel Gustafsson skildrar väldigt fint. Likt maran så händer det saker från svensk folklore men även lite Lovecraft finns med i floran dessutom. Skräckens ängel är en längre historia vilket känns helt rätt efter den första novellsamlingen. Kul att det kommer en så blandad svensk utgivning just nu.

Bild
Tummelisa
Det tredje svenska albumet som jag tar upp den här veckan (kom in 12 st den här veckan, leve bokmässetider) är Tummelisa eller den andra vildmarken av nykomlingen Matilda Ruta. Här är det en vuxnare (eller kanske snarare en tonåring) Tummelisa som vi möter. Stilen är lite avskalad och det saknas klassiska pratbubblor. Det är nog inte helt fel att tänka sig detta som en "saga för vuxna barn" då väldigt mycket av formgreppen kommer ifrån sagans värld snarare än serievärlden.

Bild
Elak Tezuka
Om vi går vidare till den amerikanska marknaden så tror jag nog att jag utnämer Osama Tezukas Book of Insects som den intressante titeln den här veckan. Detta är ett av hans vuxnare verk så det är inte sagofarbrorn Tezuka som tittar fram. Jag lyfter alltid på ögonbrynen när han tecknar nakna damer för det känns så konstigt som om Astrid Lindgren skulle skriva vuxenlitteratur. Det är fascinerande att Tezuka skrev seriösa serieromaner redan på slutet av 60-talet långt innan den västerländska serien rörde sig mot det hållet.

Bild
Bästa superhjälteserien
Vi hoppar vidare raskt till 2000-talets bästa superhjälteserie som nu kommer samlad i en komplett utgåva. All Star Superman tpb innehåller alla 12 nummer av Grant Morrison och Frank Quitleys fantastiska energikick av Stålmannen. Genom att föra serien tillbaka till dess SF-rötter så skapas en dynamik i serien som varit frånvarande under många år.

Bild
Rolig serie
Jag blev mycket förtjust i det lilla som jag han läsa av Kate Beacons Hark! a Vagrant.  Hon jobbar i strippformatet men känns mer influerad av Jules Feiffer än av, säg Kalle & Hobbe. Högt och lågt blandad om vartannat med många referenser till litterära och historiska personen. Skoj.

Bild
Westernvampyrer
Att Stephen King gillar serier är väl känt däremot så trots att han har sitt namn på många serier så har han inte skrivit särskilt många. Därför roar det mig att när han nu äntligen skriver en så är det åt en annan författare.. American Vampire är Scott Snyders baby och han skriver en vampyrhistoria i 20-talets USA medan Stephen King fyller ut bakgrunden i en westernhistoria. Serien är trevlig och håller god Vertigo-klass.

Bild
Populära zombier
Från vampyrer är steget inte långt till zombier. Heta Walking Dead kommer med sitt sjunde HC-album. Detta innehåller #73-84 av serietidningen.


Bild
Söt hundserie
Slutligen vill jag nämna den söta manganStar gazing Dog som kom ut på NBM av alla ställen. Lättaste sättet att bestämma sig för om man skall köpa den är att titta p omslaget. Tycker du inte att den säger "åååh, vad sött" är detta inte en serie för dig.
Användarvisningsbild
Mithroth
Very Fine
Inlägg: 1769
Blev medlem: ons 29 aug 2007, 16:56
Ort: Simrishamn
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Mithroth »

Staffars skrev:Vi fortsätter med en annan svensk serie, Viktor Kasparsson: Skräckens ängel. Det är ett svenskt skräckalbum och det andra i ordningen i Viktor Kasparsson-serien. För er som missat denna serie så utspelar den sig på trettiotalet i Skåne som tecknaren Daniel Gustafsson skildrar väldigt fint. Likt maran så händer det saker från svensk folklore men även lite Lovecraft finns med i floran dessutom. Skräckens ängel är en längre historia vilket känns helt rätt efter den första novellsamlingen. Kul att det kommer en så blandad svensk utgivning just nu.


Dennis Gustafsson ska det väl vara om jag inte har helt fel för mig.
Jag säger inte att du har fel, bara att jag har mer rätt än dig.
Användarvisningsbild
Erik S
Near Mint
Inlägg: 3482
Blev medlem: mån 05 feb 2007, 15:51
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Erik S »

mithroth skrev:
Staffars skrev:Vi fortsätter med en annan svensk serie, Viktor Kasparsson: Skräckens ängel. Det är ett svenskt skräckalbum och det andra i ordningen i Viktor Kasparsson-serien. För er som missat denna serie så utspelar den sig på trettiotalet i Skåne som tecknaren Daniel Gustafsson skildrar väldigt fint. Likt maran så händer det saker från svensk folklore men även lite Lovecraft finns med i floran dessutom. Skräckens ängel är en längre historia vilket känns helt rätt efter den första novellsamlingen. Kul att det kommer en så blandad svensk utgivning just nu.


Dennis Gustafsson ska det väl vara om jag inte har helt fel för mig.

Korrekt. Daniel Gustavsson är en serierecensent, "seriebibliotikarien".
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Oops, det var ju inte så bra och jag som var så nöjd med att ha kollat att jag stavat efternamnet rätt. Tack för att ni rättar mig har korrigerat namnet i bloggen också.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild
Jävla svin

Intressant sändning den här veckan. Inte särskilt mycket mainstream-album (om vi inte räknar med Warriors Three-albumet som kom ut men en hel del annat. Jag tror vi börjar svenskt med vad som måste vara kulturseriesveriges nestor - Joakim Pirinen som kom ut med en ny bok den här veckan. Jävla Svin är inget seriealbum utan snarare en "grisig" konstbok. Pirinen har frångått sina vanliga arbetsredskap och gjort den här boken med en filtpenna i en billig anteckningsblock vilket gjort att föregående teckning blött in i nästa. Kul experiment och albumet är fyllt med leklust inte bara teckningsmässigt utan även bildmässigt.


Bild
Rolig

Flyttar vi över till andra sidan atlanten så kom två album in av tunga serieskapare. Det som jag är mest upphetsad över är Seths the Great Northen Brotherhood of Canadian Cartoonist en fristående fortsättning på Wimbledon Green som jag var oerhört svag på. Detta är den nya roliga Seth som med lätt penna får fram underhållande om än lättviktiga historier om män som är lite udda. Tror detta kan bli en av höstens höjdare.Bild
Dödsstrålen

Den andra jätten som för fjärde gången på ett drygt år släpper ett nytt album är Daniel Clowes.
Death-Ray är en omarbetning av det sista Eightball-numret. Ungefär som Ice Haven var en omarbetning av numret innan det. Clowes återvänder till superhjältarnas väg fast på sitt eget lilla vis.

Bild
Snygg utgåva

Vi fick in en trio av klassiska återtryck den här veckan vilket är lite irriterat för det är lättare för oss att sälja dom när de är lite mer spridda. Om vi tar det i alfabetisk ordning så kom Bloom County Bk 5 in samt Dick Tracy Bk 12 och Prince Valiant Bk 4. Jag fortsätter att vara imponerad över hur snygga utgåvor de gör nuförtiden. Jag menar, Prince Valiant har aldrig riktigt fallit mig i smaken men jag är otroligt sugen på att äga de nya utgåvorna då de är otroligt snygga.

Bild
Liket lever

Vad gäller manga så kom två favoriter in. 20th Century Boys Bk 17 samt den manga jag ser mest fram emot just nu, Cross-Game Bk 5 in. Dessutom kom den gamla trotjänaren Battle Angel Alita - Last Order in med sitt 15:e volym. Var minst ett år sedan den kom ut senast.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Kommande signeringar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Vi kommer att satsa på att ha en svit lördagssigneringar under november och december. Två serieskapare är redan klara. Först ut är Lina Neidenstam den 29/10 kl 13. Ta en titt på Linas fantastiska poster för evenemanget.

Bild

Nästa signering är den 12/10 och jag återkommer när jag har en poster den också.
Staffars
Very Good
Inlägg: 157
Blev medlem: tor 14 aug 2008, 21:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Veckans godbitar hos Staffars Serier

Inlägg av Staffars »

Bild

Det känns oerhört kul att börja med dessa igen även om innehållet i veckans leverans initialt är rätt påvert men vi har komplementerat med hel del album från det engelska förlaget Cinebook mer om det lite längre ned.

Bild
Klassisk seriestrip

Den största godbiten den här veckan är vad som förmodligen kommer att vara den definitiva utgåvan av Milton Caniffs Steve Canyon. IDW gjorde ett fantastiskt jobb med Terry & the Pirates och jag förväntar mig inget mindre av den här klassiska matinéserien. Caniff tillhör mina absoluta favoriter bland serieskapare i historien (även om jag erkänner att slutperioden av Steve Canyon inte var av lika hög klass som början). Få tecknare har haft sådan kontroll över sitt berättande kombinerat med en väldigt trevlig realistiskt tecknad stil. Jag äger en stor del av det här materialet i Kitchens fina magasin som jag tror att vi har kvar en del av om ni vill ha ett litet billigare alternativ

Bild
Rymdfararmanga

En av mina favoritmangor just nu är Twin Spica som nu kommer med elfte album. Sätt i gång från början om ni inte har gjort det ännu.

Bild

The Twelve är J. Michael Straczynskis bästa serie sedan Supreme Power. Likt Supreme Power så är han inte bunden av att behöva anpassa sig till Marvels kontinuitet vilket gör att hans styrka kommer mer till sin rätt än när han nullifierar Spindelmannens giftemål via demonisk mind-wipe.

Det var i stort sett hela sändningen vilken tur då att vi har lyckats hitta en betydligt pålitligare leverantör av Cinebook-album än vad vi haft tidigare. Det som vi har kompletterat upp i den här omgången är dels nya och gamla volymer av Blake & Mortimer, Largo Winch, Thorgal och  XIII men vi testar även på Orbital av svenskbekantningen Runberg samt tar in gamla favoriter som Green Manor och Yoko Tsuno.

BildBild
[/url]Jag måste säga att jag är oerhört glad över att någon verkligen gör ett ordentligt försök med de här klassiska franska mainstreamserierna då det är något som jag saknat i seriefloran de senaste åren.

Förhoppningsvis kommer det in fler nya serier nästa vecka.
Låst