Vad läser ni?

Diskussioner om serier, tecknare, förlag, åsikter och allt annat som rör seriernas värld.
Användarvisningsbild
Rufus
Moderator
Inlägg: 3871
Blev medlem: fre 14 jul 2006, 19:35
Ort: Sverige

Re: Vad läser ni?

Inläggav Rufus » fre 08 jan 2021, 16:02

Agentum skrev:Jo läs serier det rensar huvet hehe.

Jag läste Masks & Mobsters, nån samling i svartvitt med en del europeiska gubbar men är helamerikansk, vissa avsnitt är riktigt lyckade men tyvärr inte alla, tror att just inga pengar funnits i den här självpubluceringen, det handlar om det som nämns men med twist på.

Försökte ned en del av Marvels försök med kvinnliga författare och ofta tecknare ned, men jises så okänt, inget de slår DC med hoppas jag, tror de flesta var kortlivade, det är kvinnliga superhjältar nåt Marvel ständigt haft problem med.

Wonder Woman Rebirth snyggt och med lutning mig tjejer som läsare dvs romantiska och emotionella ögonblick inlagda, av den typiska hyperamwrikanka stilen på film eller TV, ingen gör så i verkligheten, men vi känner igen det.

Green Lantern skriven 2919 typ av sci-fi författare, de har tydligen testat tagit folk från andra områden som författare, men det blir soppa av det då de klart vill skriva typ Drar Wars mer imo, de är två författare och det känns som om de dels inte vill just ha superhjältar med men det måste de så de får komma på nåt, tror de två TPBerba var alltihop då det liksom slutar där.
Mjä de vore nog skriva just fantasy eller sig fi.

Berlin, håller hahåg på med mellankrigstid just för och hur det var, vad för olika krafter det fanns i slutet på 20ralet, historiskt men med påhittade figurera liv, mycket tecknande gjort från bilder mm av det Berlin som snart skulle försvinna kom WW2, kul med bilderna på hur det såg ut, tycker jag som vanligt med historiskt, men rött ointressanta liv, men det är väl ett sött att visa lite olika vinklar av Berlin vid tiden.
Visar väl hur problemen efter ww1 var med arbetslöshet, aggressiva tidigare soldater mfl som ville ha revansch, har inte läst klart, men känner ju historien här och varför Hitler kunde bara ta makten, han röstades inte fram, det fanns inget val för kausern som ju såg svag ut efter ww1.

Så typiska för tiden röda mot aggressiva kritiska i landet, omvärlden ville inte ha handel med Tyskland och bidrog Mao till att det gick som det gick.
Många vill inte höra den historien, den ursäktar inte Nazismen men lätt att förstå att de reste sig mot omvärlden om så under en galning.

Har inte läst klart, svartvitt illustrativ stil.


Om den den där seriepublikationen påstår det markerade så har de fel. Det fanns val, och Hitlers parti röstades fram och fick makten. Sen ändrade dom stegvis lagar och skapade en diktatur. En WW2-diskussion blir dock OT här, och jag tycker inte heller att vi behöver ha det, men jag ville bara korrigera detta.

Agentum skrev: ...att förstå att de reste sig mot omvärlden om så under en galning.


Just det där påminner förövrigt även om hur det var i och omkring en viss kongressbyggnad i den amerikanska huvudstaden nyligen, tycker jag. Även det blir OT dock.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12684
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » fre 08 jan 2021, 17:01

Alltså nej, men de hade en riksdag det tog Hitler bort och nu var han Tysklands ledare.
Så nej den påstår ej det, visst röstade många på Nazisterna men även många på kommunistiska partier, detta upplöstes genom ett maktövertagande, Hitler som ju först i te var enda huvudfiguren alls utnyttjade ju missnöjet i Tyskland, de fick röster från folket i sög valet 1930 men det stod inte en vrålande Hitler där.
Utan folk såg medelklass och uppåt ansåg att bråk mellan folk som var arbetslösa och inte hade nåt för sig i olika fraktioner ledde till våld som national socialisterna stoppade när polisen inte klarade det, vilket de givetvis propagerade högljutt om.

Propaganda till max och som sagt sen dröjde det inte länge innan Nazisterna gjorde en kupp och menade att nu skulle alla problem lösas, det hade gjorts kupper tidigare just då en socialdemokratisk regering störtades och ersattes utan lastning med nåt dåvarande statsministern tillsatte.

Mao var det kluvet länge innan, och national socialisterna fick mängder av röster pga det, och det var helt enkelt rätt tid att smida för folk som Hitler.
Och ja mobmentalitet är farligt det var vi sett igen nu, det tycks gå att trycka på vissa saker och skylla på säg en samhällsgrupp så har man plötsligt med några hårdföra ledare en mob som dras med i det hela, de är absolut skyldiga de med men det sker lättare än man tänker sig helt enkelt.

Serien är amerikansk men det är nog en hyfsad bild av livet i Berlin de där åren, allt är inte politik i den utan den visar ju olika samhällsklasser med.

Men sant tjatigt, men jag gillade den trots att jag förstår att den kan bli utdragen om man förväntar sig annat än hur folk i olika lager verkligen tänkte då.
Inte minst nazisterna.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12684
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » sön 10 jan 2021, 21:24

En DH Magnoliaverse serie Lobster Johnson, 30tal i NY nazister och typiskt för de här serierna konstigheter, och en okänd figur helt enkelt som utövar egen rättvisa och märker de döda nerven röd klo på huvet, som Fantomens dödskalle ring ungefär fast de ju är döda.

Tecknat i samma stil som Magnolia själv har, ofta europeiska tecknare då jag antar syåtilen här stämmer bättre överens från början än superhjältecknares tex.
Och bra ser det ju ut, nån från Kroatien tex gör ett mycket bra jobb.

Möjligen lite enahanda handling dock och givet då att man öht inte vet nåt om huvudfiguren, denne har dock mänskligare personer kring sig som hjälp i kampen mot gangsters och nazister och de övernaturliga eller sience figurer som dyker upp.

Det är ju samma värld som senare bla Hellboy kommer finnas i.

Magnolia har ju inte tecknarat eller skrivit allt det kring de olika serier som finns i denna värld men tycks ha koll så det inte blir nåt helt unikt som faller utanför så att säga.
Rätt intressanta uppvisningar av skisser, då de ju ofta gjorts så alla ska förstå och därför beskriver hur olika vapen eller robotdelar fungerar rent praktiskt nåt man inte ser så ofta annars utan de liksom bara fungerar utan närmare tankar imo ofta.
Så det är ju mer Rocketeer än superhjältar.

Samlingar 1-4.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 16108
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Vad läser ni?

Inläggav Wakuran » sön 10 jan 2021, 22:39

Det har känts som det ofta har varit något påbud ovanifrån att nya Hellboy-tecknare ska teckna i Mignola-stil... Åtminstone mitt intryck...
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12684
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » mån 11 jan 2021, 16:39

Det är nog absolut så, vi har ju en svensk med som varit i det, kan känner lätt igen att man läser en Magnoliaserie fast han öht inte är direkt inblandad.

Jag tror dock att han bevakar sin värld så att säga, han är aktiv när det gäller att det ska vara på ett visst sätt skrivet och tecknat, som jag nämnde har det som det verkar givit chanser för tecknare från Europa som jag tror helt enkelt ligger närmare i stil än då tex superhjälte tecknare från USA.
Det var bara en gissning men många av dem har gjort ett gott jobb även om de såklart fått anpassa sig mer eller mindre.

Jag menar Bergting egna serier är ju mer som animerade och i övrigt gjorde han ju främst mer illustrativa jobb åt rollspelsföretag.

Men vad har jag läst då, The Tick av lite olika slag från NEC, varierande kvalitet och här finns vissa inriktningsproblem, Edlund är ju borta sen länge som gjorde grunden och sen den animerade serien och även live action varianten stod på, och kom aldrig tillbaka till serier och igen.

Vissa tycks vilja följa mer den animerade varianten som imo var bättre än serien den baserades på, men NEC äger nog inte det så de får hålla sig till serieversionen som egentligen inte är nåt problem, saken är att komma upp med saker som håller, ofta är det kul grejor till del medans annat mest käns framtvingat från figurer som menades vara engångsskämt.

Många är storhelgs specialare vilket begränsar dem mycket, men några längre finns ju och nu är det ju inte fråga om nåt annat än en figur som från att vara en maskot, lyckades via en rätt simpel galen grundserien ta sig till just den Animerade serien som är det som väckte figuren de åren för folk, tv serien var helt enkelt unik och förbaskat bra.
Vet inte om de öht ger ut nåt längre ner än reprinter, det var ju egentligen fråga om en seriehandel inte en utgivare.

Och visst en hel del är fortfarande kul men ibland hängs det upp på sånt som redan använts, detta gäller sånt som givits ut sen sent 90tal och kanske 10 år framåt, främst det som var serier fristående från sög julspecial eller Halloween special mm som blir begränsade i min mening.

Appropå inget, gör det nåt att man nästan recenserar i denna tråden?, Jag menar recensioner annars blir sällsynta öht, man kan ju säga nåt om det man läser eller läst känner jag, eller?
Senast redigerad av 1 Agentum, redigerad totalt 0 gånger.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 16108
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Vad läser ni?

Inläggav Wakuran » mån 11 jan 2021, 17:13

Jag tror du kan recensera i princip hur mycket du vill, i sak...
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12684
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » mån 11 jan 2021, 17:40

Jo jag förstår, det gäller att inte börja dra iväg för mycket och jag tänkte mig inte hela recensioner kanske men lite tyckande och så vara, det blir så simpelt om man enbart skriver ut det kan läst och inget mer med det.
Sen vet jag att många inte vill ha några åsikter utom där de hör hemma, men som vi är nu kommer det inte hända eftersom flera driver egna suger med just recensioner tex, de vill inte lägga dem här, länka borde de nog dock men det kanske är reklam?
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12684
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » tor 14 jan 2021, 14:17

Jag provade Big trouble in Little China utgivet av BOOM studios.

Filmen kanske känd igen, ska ha floppat på bio men blev sedan hyllad av många bla mig, detta pga att Kurt Russell gör rollen bra som den öldricjande tryckeri som pratar ner ön han Jan stå för och mest snubblar rätt i Chinatown i San fransisco.

Att de försökte nerven serie är inte så konstigt då säg tex Ash i Evil Dead, men nämnd Army of Darkness i serieväg givit upphov till många ministeriet i princip på samma grunder även om Bruce Campbell gör sin figur per automatik, det blir alltid rätt i filmerna osv.

Och även hör hänger det på huvudfiguren, serien är en fortsättning direkt när filmen slutar 1986 jag läste trades 1-6 och tja de gör det väl rätt bra faktuskt med i stil med filmen.

Tydligen har de utökat med några andra ministerier via med tex för Snake Plisken förekommer.

Underhållande iaf om man gillade filmen som tydligen inte begrep av publiken när den kom, just att ha en huvudfigur som pratar som en hjöltaåe men klantar sig och funkar till det egentligen trots höga tankar om sig själv.

Egentligen en film som skulle haft en uppföljare, men då den floppade på bion förstår man ju att det inte blev fallet att den senare sågs avfalla mm tog ju tid.

Jack Burton vetni, Vem?Appropå Shake Plisken, flykten från NY car ju en hjälte tyckte jag som ung, lustigt att Kurt Russell gjorde sina bästa roller innan han ev var nånting, sen var han plötsligt borta eller så tjänade han pengar på nåt man inte vill se.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
zlv
Fine
Inlägg: 685
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 08:43
Ort: Stockholm

Re: Vad läser ni?

Inläggav zlv » tor 14 jan 2021, 15:57

Har precis avslutat volym 1 & 2 av "The Rise and Fall of the Trigan Empire". (Bokus länk)

I övrigt har jag en hel hög serier från Biblioteket som jag lånade innan stängningen.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12684
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » tor 14 jan 2021, 17:31

Nåt du tycker nåt om?
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
zlv
Fine
Inlägg: 685
Blev medlem: tis 18 okt 2005, 08:43
Ort: Stockholm

Re: Vad läser ni?

Inläggav zlv » Igår, 16:32

zlv skrev:I övrigt har jag en hel hög serier från Biblioteket som jag lånade innan stängningen.

Här är dom alla:
Bild
Agentum skrev:Nåt du tycker nåt om?

Är som synes mest äldre väl prövade serier.

Lucky Luke var helt ok, 'Den skarpa eggen 1' har inte lästs ännu.


Återgå till "Serier i allmänhet"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 21 och 0 gäster