Frank Miller

Diskussioner om superhjälteserier.
Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12242
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Frank Miller

Inläggav Agentum » lör 10 aug 2019, 14:44

Jo serien och filmen använder sig ju av bjärta vasfärger som rött, eller i detta fallet gult i en svartvit värld.

Han var väl son till nån politiker och fick därför hålla på som han ville så städade de undan sen, de skaffar sug ju en mästare i kampsport att hindra att det hela sprids.

Wakuran jag känner du har nåt här, det är just GUL som ju är öcklugt med som är tanken, han utmärks kraftigt.

Simpsons är väl gula mest för att skaparen ville ha en värld med folk i den hudfärgen enkelt med jömför vitrosa whatever hudfärg, men med tiden har det ju tappat en ev funktion och vem upplever inte dem som vita amerikaner idag?

Irländare, då måste de ha rött hår.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 15784
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Frank Miller

Inläggav Wakuran » lör 10 aug 2019, 16:06

Agentum skrev:Wakuran jag känner du har nåt här, det är just GUL som ju är öcklugt med som är tanken, han utmärks kraftigt.

Simpsons är väl gula mest för att skaparen ville ha en värld med folk i den hudfärgen enkelt med jömför vitrosa whatever hudfärg, men med tiden har det ju tappat en ev funktion och vem upplever inte dem som vita amerikaner idag?

För Simpsons, som jag förstod resonemanget, var det Groening eller någon i produktionsteamet som tänkte att den gula färgen skulle stå ut i mediabruset, även om man bara slözappade så skulle man haja till direkt när man såg den gula färgen och känna igen den grafiska stilen.
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Frank Miller

Inläggav super85 » tis 17 sep 2019, 09:48

Jag läste äntligen igår Superman Year One #1 och #2 . Serien är som bekant skriven av Frank Miller och tecknad av John Romita Jr.

Jag gillar verkligen det här. Det är konstigt, och dialogen är jäkligt udda. Jag undrar om Miller försöker skriva det som om hur folk snackade på 40-50 talet. Eftersom det är uppenbarligen ett val av honom. Sen blir det lite "jarring" när det är tecknat någorlunda modernt av Romita Jr. Romita JRs teckningar är som alltid väldigt bra, ok hans sätt att teckna barn och ungdomar med ibland väldigt stora huvuden är lite konstigt, men bortsett från detta tycker jag att tidningen ser toppen ut. Bra trio med Romita Jr, Danny Miki och sen Alex Sinclair med färgläggning.

Det känns som Miller genuint gillar Clark Kent och konceptet med Superman, och hela hans uppväxt med Ma och Pa Kent. Highschool osv. Nu finns det ju redan typ 400 olika ursprungs-storys med Stålis , men jag själv blev glad av att läsa nånting som är en sån skön blandning av old school och galenskaper.

Sen gillar jag det här stora formatet som används hos DC Black Label.

Användarvisningsbild
smorkin
Very Fine
Inlägg: 1139
Blev medlem: ons 25 feb 2009, 14:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Frank Miller

Inläggav smorkin » tis 17 sep 2019, 13:53

Japp, det är en väldigt charmig serie hittills, ser fram mot den avslutande delen. Och jag gillar att Miller så helt oväntat gjort någonting som närmast är Supermans kärleksliv som tonåring, snarare än någonting dark-and-gritty. Del 1 = Lana, del 2 = Lori, så jag utgår från att del 3 = Lois :-)
Simon säger: Serierecensioner på http://smorkin.wordpress.com


Återgå till "Superhjältar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 12 och 0 gäster