Sex i serietidningar

Diskussioner om erotiska serier.
Användarvisningsbild
rkaj
Near Mint
Inlägg: 3546
Blev medlem: ons 05 jan 2005, 20:18
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inläggav rkaj » mån 14 jul 2008, 22:17

Kommer att tänka på att två i mina ögon väldigt bra serier, Strangers in Pardise och The Tale of One Bad Rad (Sagan om den Stygga Råttan på svenska) innehåller sexuella övergrepp mot barn. Båda fallen fokuserar på vad som händer med offret efteråt, och vad jag minns är det inga explicita bilder på själva övergreppen i någon av dem. Men i båda fallen kunde det ha varit det, och det hade känts motiverat och absolut inte som porr (Stygga Råttan har till och med använts i terapigrupper för utsatta personer, har jag för mig).

Men mellan de här skildringarna och "barnporr" finns det naturligtvis ett helt spektrum med tänkbara berättelser. I princip tycker jag det är tveksamt att en del av detta spektrum får berättas i prosa men är illegalt att berätta som serier. Men i praktiken tror jag inte jag tycker det är något större problem egentligen ...
Senast redigerad av 1 rkaj, redigerad totalt 0 gånger.

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » tis 15 jul 2008, 05:34

[quote="spindelmannenelektra"]

[quote="Agentum"]

[quote="spindelmannenelektra"]

Marveltidningar har väl i allmänhet inte så mycket bokstavlig sex i sina serier, spelar nästan ingen roll hur vuxen serien är. Men visst det är ju nära ofta och kanske det är det som är hela poägen. Denna utube-film visar lite hur "sexet" gestaltas i marvel:

http://www.youtube.com/watch?v=8iTyHE15jZM
[/quote]

Nåja Marvel har släppt värre än det där i tidningar, MAXtidningarna finns ju med nakna figurer och Nick Fury som köper horor osv.

Så nog kan de lika mycket som DC iaf.
Men du läser ju främst mainstreamserierna och då är det förstås gjort mer för en större bredd.
[/quote]

Jag har läst en hel del MAX tidningar. Massa mer våld och mer sex och droger. "Jättevuxet". Inte direkt. Detaljerad porr var väl mer intressant när man var litet barn och smygläste porrtidningar. Men visst det är bra att dessa serier är för vuxna, men samtidigt kan man ju ställa sig följdfrågan hur "vuxet" är det egentligen. Nick Fury som köper horor, det verkar inte vara någon höjdare i alla fall. Jag tycker han skall vara en förebild inte en loser.
[/quote]

Måste bara köra en snabb reply på mig själv här. Självklart finns det många MAXtidningar som är bra. Men om man tar Punisher tex så undrar jag ibland vad poängen är med allt hans dödande. "Vuxet"? Vet inte. Elektra kan väl också gå till överdrift ibland. [B)] Edgar Allan Poes verk är väl i MAXtidningarna. Och de är ju riktiga skräckhistorier, så de kan vara lämpligt att de hamnar där, fast jag har aldrig funnit hans verk speciellt läskiga. Alias har jag inte själv läst men skall göra. Hon är väl en dektektiv antar jag. Då kan jag väl tänka mig och hon tar sig an alla möjliga olika uppdrag, som berör vuxenpublik. Som dektektiv behöver man väl säkert handskas med pedofiler och andra skadade människor. Howard the Duck har ju varit en Maxtidning den är ju också riktad till äldre publik pga social satir, parodier etc. Howard kan visserligen innehålla lite väl mycket pornografiskt material kan jag ju tycka, men det får man väl ta med en nypa salt också. Blade har ju också varit en MAXtidning. Shang-Chi: Master of Kung Fu ,är ju också en Maxtidning. Vet inte om den är en så väldans vuxentidning, å andra sidan har jag bara läst ett fåtal nummer av den.

Så visst finns det bra Maxtidningar, men det finns en hel del skit också.

I recensionen som jag började denna tråd med, så skriver han följande:

"It is interesting to observe that the simple naked form is unacceptable in mainstream comics. People seize upon it and scream perversion and filth, yet, is the naked form really that bad? This is of course talking about nakedness as just being there without any sexual attachments, as in a girl getting dressed, being just in her bra and underwear, or having a shower. Simple casual nudity that has little bearing on anything of a sexual nature is decried as being the undoing of the fabric of society.

You could argue that what is the point of it, why have a nude figure in the story? It doesn’t drive the plot; it doesn’t need to be there. On the other hand, how many of you walk through your house naked before getting dressed? For whatever reason. Often the thinking behind such panels is to go for something as humdrum as making a cup of coffee. Depiction of real life events, will eventually include nudity, you can’t get away from it, as people don’t go mouldy in the same clothes terrified to take them off. If you argue that it is pointless, you should also argue that seeing a character eating a sandwich at a snack bar is as equally irrelevant, after all it isn’t driving the plot along. It is merely showing the character doing an activity that is ordinary."

Han har en viss poäng här tycker jag. Tanken är väl att serierna skall visa verkligheten som den är. "Mainstreamserierna" som var det vi började diskussionen med kanske innehåller för lite verklighetsanknytning emellanåt. Sex är en del av vardagen, därför kan jag tycka att lite mer skulle inte skada, men självklart då inte i tidningar för barn. Scarlet Spider, min egen avatar, i en av hans serier tycker jag att "sexet" är på en rimlig nivå. De visar på att det har det, utan att det behöver vara allt för detaljerat. Ungefär som en episod i Ronin och Watchmen. Däremot har jag börjat läsa lite MAXX-tidningar från Sverige, har hemma nr 1-12 86 och 1-9 1987. En del av dessa kan ju vara lite väl pro-droger och våld. "Våld föder våld".

Avslutningsvis vill jag bara säga att det känns väldigt tråkigt om Nick Fury som är en relativt vettig person i mainstreamserierna skulle få för sig att köpa porr i en Maxtidning. Då tycker jag det gått för långt. Visst det är spännande att "puscha" gränser men det finns andra sätt att göra det på, man vill ju inte vara en loser som sagt. Fury har ju rätt lätt på brudfronten så det här känns som ett högst osannolikt och onödigt scenario. Fast å andra sidan läste jag i någon diskussion förut här på forumet att "Catwoman" börjat sälja sin kropp. Ibland verkar verkligen författarna ta slut på idéer. Visst man skall visa på verkligheten och vissa av oss kanske spårar ur, men måste hjältarna göra det?

Idrottsläraren

"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it".

"We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
Comic man
Fine
Inlägg: 508
Blev medlem: sön 29 jun 2008, 23:08
Ort: Stockholm

Inläggav Comic man » tis 15 jul 2008, 15:38

Jag tycker att det är ganska intressant att man kan bli upprörd över bilden i trådens början. Främst för att den bara implicit porträtterar sex. Sedan är det ju som Immelda Alty skriver i sin artikel, att "it is merely showing the character doing an activity that is ordinary". Men den konservativa moralpolisens arm är lång, och backar inte för att blåsa upp problem som egentligen inte är några problem. [B)] Jag skulle faktiskt inte ha några invändningar mot att mina barn (rent hypotetiskt då, eftersom jag inte har några) läste sådana serier;
-Hey, när du ändå ska till seriebutiken, kan du inte köpa tidning åt mig med? [:p]
Vi Veri Veniversum Vivus Vici

Användarvisningsbild
Mithroth
Very Fine
Inlägg: 1769
Blev medlem: ons 29 aug 2007, 16:56
Ort: Simrishamn
Kontakt:

Inläggav Mithroth » tis 15 jul 2008, 18:00

Satt och zappade lite framför tv:n för en stund sedan och hittade det här avsnittet av "Sexuellt" på ZTV. Handlade lite om sex i serier och erotiska serier. Såg bara slutet och har ännu inte kollat hela som finns på hemsidan.
http://www.playahead.se/ztv/ztv_video.aspx?videoid=4a8653b0-c208-4c8e-97d8-941a349bf3cf
Jag säger inte att du har fel, bara att jag har mer rätt än dig.

Användarvisningsbild
Mekr
Very Good
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 02 jun 2007, 14:45
Ort: Sverige
Kontakt:

Inläggav Mekr » tis 15 jul 2008, 23:59

Klart sex skall få förekomma i serietidningar. Censur är mycket sällan något positivt, vare sig det handlar om sex, våld, droger eller annat som insnöade moraltanter gnällt om genom årens lopp.

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » ons 16 jul 2008, 00:26

[quote="Mekr"]

Klart sex skall få förekomma i serietidningar. Censur är mycket sällan något positivt, vare sig det handlar om sex, våld, droger eller annat som insnöade moraltanter gnällt om genom årens lopp.
[/quote]

Kan det inte vara bra med lite censur i alla fall. Hur skulle det se ut om Bamse och Kalle Anka hade sex med sina respektive. [:D] Nej men du pratar inte om barnserier antar jag. Jag håller med dig klart det skall få förekomma. Mer sex i mainstreamserier tycker jag absolut. Man skall väl skildra verkligheten, det är väl bra för ungdomar att se. Porr är väl inte så givande men lite sexscener skadar väl inte. Man kan väl ha lite sex i serierna, big deal liksom. Nej Mavel har allt för lite sex i serierna, fast ens hjältar behöver ju inte köpa sex. Hade Spider-Man börjat köpa sex så hade jag lagt ner att läsa den serien direkt. Någon måtta på det får det lov att vara.

Tidningar som marknadsför droger (om det finns några sådana) däremot tycker jag inte är någon höjdare. Nej, droger och allt för mycket dödande fattar jag inte poängen med. Är man ung och läser om grabbar/tjejer som njuter av att ta droger tror f-n man vill testa då. Visst det är säkert en del som tar droger här, men hur smart är det. Det är ganska många som ryker med. Har själv haft elever som har varit nära att ryka med, det är inte så kul direkt. Nej, jag som idrottslärare måste nog säga att droger är ingen höjdare. Tycker viss censur är livsviktig.
Idrottsläraren"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"."We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
Mekr
Very Good
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 02 jun 2007, 14:45
Ort: Sverige
Kontakt:

Inläggav Mekr » ons 16 jul 2008, 01:09

Serietidningar som marknadsför droger? givetvis existerar inga sådana tidningar :).

Att ta upp ett ämne är inte nödvändigtvis det samma som att glorifiera det. Och visst är nog de flesta på forumet överens om att droger inte är någon höjdare. Dock ser jag inte poängen med att tabubelägga ett problem och sopa det under mattan.

Sjävklart måste man kunna applicera samhällsproblem ur verkliga livet till berättelser. Hur skulle samhället se ut om vi skulle börja censurera allt som inte är sockersött och tillrättalagt? Totalitär stat?

PS: Självklart skall barnserier vara just barnserier och alltså inriktade till barn. Att verkligheten inte är som i bullerbyn kommer ungarna iallafall att få erfara när de växer upp och får uppleva livet ur vuxna ögon.

Sorry för offtopic.

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » ons 16 jul 2008, 01:51

[quote="Mekr"]

Serietidningar som marknadsför droger? givetvis existerar inga sådana tidningar :).

Att ta upp ett ämne är inte nödvändigtvis det samma som att glorifiera det. Och visst är nog de flesta på forumet överens om att droger inte är någon höjdare. Dock ser jag inte poängen med att tabubelägga ett problem och sopa det under mattan.

Sjävklart måste man kunna applicera samhällsproblem ur verkliga livet till berättelser. Hur skulle samhället se ut om vi skulle börja censurera allt som inte är sockersött och tillrättalagt? Totalitär stat?

[/quote]

Kör lite mer OT, ursäkta. Håller med dig. Visst skall man ta upp droger men frågan är hur gör man det utan att marknadsföra det. Om du har läst Jay & Silent Bob gjord av Kevin Smith som också gjort en del schyssta filmer, var också nära att regissera en av de större Batmanfilmerna. Så kanske man kan ifrågasätta om detta inte är en pro-droger tidning. De har ju också fått mycket skit för det och även de filmer som de gjort. Å andra sidan kan jag ju jag som inte tänker ta och har aldrig tagit droger njuta av deras filmer som är riktigt sköna på sitt sätt, om man bortser från drogpropagandan. Frågan är hur det fungerar på ungdomar när Jay står och säljer droger utanför filmaffären på ett coolt sätt. Vissa droger, typ Marjuina (kan inte stava till det, skitdetsamma) är väl mer eller mindre "lagligt" i USA och här i Sverige verkar vi bli mer och mer liberala till det också.
Tyckte i och för sig man fick sig en tankeställare när Harry Osborn tog droger i Spider-Man under 70-talet. Där tog de upp det på ett samhällskritiskt sätt och man fick sig en tankeställare.

Nej, att sopa det under mattan är ingen höjdare, men att försköna droger som jag ändå tycker man gör här och där i serierna är inte så begåvat.
Idrottsläraren"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"."We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12858
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Inläggav Agentum » ons 16 jul 2008, 22:32

Alltså hajar man inte vad Garth Ennis The Punicher är så ska man nog inte snacka så mycket, bättre Punisher existerar inte.

Dödandet är poängen, de vassa one linersarna och råheten, som riktigt tunga actionrullar.

Jag hyllar dessa över massor av annat drägg som Marvel ger ut.

Nick Fury, tja jag vet inte, jag tyckte hans MAX serie var ganska seg, men ändå, i en Punisher serie så sliter han av sig livremmen och piskar upp nån general eller liknade som han ogillar, jag garvade som fan åt det.

Nä har du missat poängen med detta kan jag inte hjälpa dig tyvärr, det roar mig nåt kopiöst iaf.
Alias som var en anna MAX titel är väldigt bra, Bendis från sin bästa sida nånsin kanske.

D marknadsför inte droger om man nu inte ser till allt supande och rökande som förekomer, de är ju droger de med.
Finns ju liksom inte serier som erättar för dig hur jävla kul det är med amfetamin eller nåt, iaf inte i det här lägret.

Sen är det en anna diskussion att jag inte tycker cannabis är en farligare drog är alkohol osv., men det har ju inte med serierna att göra.
DC comics fick väl nåt pris i början av 70-talet när Speedy GA:s sidekick var en heroinist.

Jag vet att Marvel var före men de var för suddiga, det står inte vad de tagit för nåt, och Stan Lee erkänner att han inte hade en jäkla aning om droger när han skrev det hela, dock vågade de gå emot comic code med de serierna och det var ju bra.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » ons 16 jul 2008, 23:41

[quote="Agentum"]

Alltså hajar man inte vad Garth Ennis The Punicher är så ska man nog inte snacka så mycket, bättre Punisher existerar inte.

Dödandet är poängen, de vassa one linersarna och råheten, som riktigt tunga actionrullar.

Nä har du missat poängen med detta kan jag inte hjälpa dig tyvärr, det roar mig nåt kopiöst iaf.
[/quote]


Lite OT med våld och drogdiskussion nu, hoppas det är ok

Det handlar inte om att fatta poängen, jag har läst rätt mycket Punisher i min dag och har en hel del i min samling. Jag tycker karaktären är bra pga av hans tuffa uppväxt, jag har förståelse för det och förstår att han behöver döda lite för att må bättre. Men man behöver ju inte överdriva. Visst Elektra och Wolverine dödar väl på rätt mycket, men de låter ju inte fienden torteras allt för mycket. Killen har stora problem fair enough. Men killen kan väl visa sin mjuka sida någon endaste gång, det skadar väl inte. Nog fattar jag poängen, men däremot kan jag bli trött på det, jag kan ju inte direkt identifiera med grabben. Jag säger det igen "våld föder våld". Läser man mycket Punisher i barnåren och har det tufft då är det nog lätt att få sig en snedtändning. Men det är ju en vuxentidning. Alias verkar riktigt bra, den skall jag läsa.

Punisher är säkert bra om man är lagd åt det hållet och har haft det lite tufft själv. Och visst jag kan väl tycka att han är underhållande emellanåt. Han ger igen ordentligt. Nej, jag tycker väl om Punisher ungefär som Spider-Man tycker om Punisher. "Han är väldigt överdriven och han borde få lite mer kärlek stackarn." Spider-Man har haft det tufft, men han hämtade sig i alla fall, klart han har någon kvar i livet. Stackars Punishers hela liv förstördes när de hängde upp familjen i trädet. Tro f-n han är sur! Men han behöver lite kärlek stackarn.

Shit vad jag som barn, läskigt nog, såg upp till Punisher första gången jag läste om han i Spider-Man 11, 1979. Han såg till att döda dem, det var ord och inga visor. Men sen köpte jag en del av hans egen serie, och där blev det mycket, mycket dödande, och samma veva igen och igen, och igen. Lite som Wolverine när han går bärsäkargång. Tröttsamt. Punisher behöver lite för kärlek, det kan vara bra för tuffingarna. Jag vill ha en story med lite kärlek, lite förhållande, där "tuffingar" kan växa lite". Det blir för mycket döda, döda, döda. Det är ok om han får lite flashbacks och börjar döda igen efter att han mått bättre. Typ som Elektra, det skapar spänning. Men ett slentriant dödande bär inte storyn framåt.

Har Nick Fury köpt porr som du, Agentum, skrev i början av tråden? Loser i så fall. Fury och Punisher är rätt lika. Coola töntar med taskig uppväxt. Visst det kan vara kul ibland, men killarna behöver lite love. Fury har i alla fall hamnat på rätt sida. Samtidigt är det ju bra att Marvel har en sådan snubbe som Punisher, det är bra med kontrast. Det var rätt komiskt (jag skrattade då, gör inte det ofta när jag läser serier) när Punisher skulle vara med i New Avengers och han var på väg att döda en snubbe och de andra nästan flabbade och sa, "nej inte döda". Visst Punisherkaraktären behövs och i mainsteramserierna är det säkert bra att han spelar bifigur emellanåt och dödar men i hans egena serie, kan man väl gräva lite djupare. Killen har väl lite emotions också eller. Visst, har mest läst Max Punisher på svenska, det kanske händer något på den fronten. Har killen några tjejer nu eller? Trånar han fortfarande efter frugan och kidsen och dödar på eller har han gått något steg vidare.

Det är som Nick Fury, han var också lite "rolig" i sin serie. Han skulle alltid se så sur. Tror jag har en 30nr av hans egen serie. Nej han är ingen direkt manlig förebild Fury, men visst han ser till att de andra sköter sig, han har lite pondus. Därför hoppas jag inte han har köpt porr. Loser.

Fattar poängen det gör jag allt, men jag tycker om lite djupare kärleks problematik, där karaktären kan "växa" lite grann. Det skall väl vara en vuxenserie? Hur många år skall grabben döda för att nåt skall hända. Fast å andra sidan Punisher heter inte Punisher för intet. Låt han fortsätta sin "dryga-"roliga"-kommentar-döda-stil", det finns alltid läsare som fascineras av det.

Det var kul när Spidey var lite off i Marvel Knights Spider-Man, men det var en kort period, Punisher har ju haft sin "egna-variant" av terapi rätt länge nu.

Dr. Strange kan han väl träffa (om han inte gjort det) och få träffa frugan lite och ha lite kul. Då kanske han softar sig i några sidor i alla fall. Det kan väl vara bra med lite variation....

Mer OT:
Angående droger. Visst jag har haft kompisar som tagit mindre droger. Men väldigt, väldigt ofta leder detta till tyngre droger och då är man inte så kaxig längre. Nej jag tycker man skall ta det soft på den kanten, livet är för kort och för roligt för att behöva avslutas snabbt. GB t ex , där har vi haft rätt många ungdomar som rykt med. Det är så lätt med en överdos nuförtiden men alla dessa lätttillgängliga droger. Jag är orolig över utveckling, vill inte låta som någon moraltant, men jag vill att folk skall leva. Kickar kan man få av mycket.


Idrottsläraren"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"."We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12858
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Inläggav Agentum » tor 17 jul 2008, 00:07

Du vet att de svenska Punisher tidningarna censurerade bort det värsta?

Nick Fury köpt porr, tja om du menar att han betalt prostituerade så stämmer det.

Punisher är en djupt rubbad människa iom att hela hans familj blev dödade för att de råkade vara på fel ställe.
Punisher har dock respekt för vissa capes som Cap. America tex.

Om man tänker på det ur ett perspektiv så borde ju nån skjuta all elaka som planerar illdåd osv, ala amerikansk actionrulle.

Man måste mao läsa Ennis Punisher med tanke på att det är en djupt störd person som inte har så mycket at förlora, han ser livet som slut, och allt han kan uppbåda är hämnd på alla som kommer undan rättvisan med skickliga advokater mm.

Personligen anser jag inte att det är ett dugg mer dödande än man skulle kuna tänka sig själv.
Punisher har medlen och kunskaperna att utföra vad inte många andra gör.

Även DC har fått lite såna här "hjältar" som den senaste Manhunter tex. hon dödar flera riktigt elaka skurkar som är vidriga på alla vis.

Ok, jag kan förstå att detta knaske käns barnsligt för de rättrogna superhjälteläsarna, men jag bjuder på det, jag vill se saker på sin spets helt enkelt, kolla bara hur mycket råare amerikanska filmer varit än serierna, alltså det måste komma en situation där hjälten måste döda i stälet för att släppa fria våldsamma mördare.

Du har kanske läst den serie där det tas upp at SM som hängt upp skurkarna i sina nät har misslyckats enormt då näten bara håler några timmar, på så sät har livsfarliga mördare och psykopater hela tiden kommit undan.

En tankeställare för SM.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » tor 17 jul 2008, 01:40

[quote="Agentum"]


Du har kanske läst den serie där det tas upp at SM som hängt upp skurkarna i sina nät har misslyckats enormt då näten bara håler några timmar, på så sät har livsfarliga mördare och psykopater hela tiden kommit undan.

En tankeställare för SM.
[/quote]

Vi har diskuterat detta förut på forumet. Spidey brukar oftast hänga kvar tills han ser att poliserna dyker upp. Nej tack jag vill inte se någon dödande Spidey, han är bra som han är.

Men oj nu har vi varit utanför ämnet en hel del. Sex i serier var det som vi skulle diskutera. Såg på denna här videosnutten just från Z-tv. Tack för det inlägget Mithroth. Den här professorn i inlägget säger alltså att hjärnan kan alltså bli stimulerad/påverkad till att bli sexuellt attraherad av vad som helst. Svårt att ta till mig detta, men det kan säkert stämma...
Idrottsläraren"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"."We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
Comic man
Fine
Inlägg: 508
Blev medlem: sön 29 jun 2008, 23:08
Ort: Stockholm

Inläggav Comic man » tor 17 jul 2008, 09:56

[quote="spindelmannenelektra"]

Men oj nu har vi varit utanför ämnet en hel del. Sex i serier var det som vi skulle diskutera. Såg på denna här videosnutten just från Z-tv. Tack för det inlägget Mithroth. Den här professorn i inlägget säger alltså att hjärnan kan alltså bli stimulerad/påverkad till att bli sexuellt attraherad av vad som helst. Svårt att ta till mig detta, men det kan säkert stämma...[/quote]

Ja, den där video var rolig, och intressant att de uppmärksammade tecknade serier som medium och inte bara porrfilmsindustrin som man brukar göra. Nu ska man inte hänga upp sig allt för mycket på vad Filip & Fredrik säger och gör, men i en av deras oändliga tv-serier så besökte de en person som var attraherad av Berlinmuren! Om det var sant så kanske allt är möjligt.
Vi Veri Veniversum Vivus Vici

Användarvisningsbild
Mekr
Very Good
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 02 jun 2007, 14:45
Ort: Sverige
Kontakt:

Inläggav Mekr » tor 17 jul 2008, 10:21

[quote="Comic man"]

[quote="spindelmannenelektra"]

Men oj nu har vi varit utanför ämnet en hel del. Sex i serier var det som vi skulle diskutera. Såg på denna här videosnutten just från Z-tv. Tack för det inlägget Mithroth. Den här professorn i inlägget säger alltså att hjärnan kan alltså bli stimulerad/påverkad till att bli sexuellt attraherad av vad som helst. Svårt att ta till mig detta, men det kan säkert stämma...[/quote]

Ja, den där video var rolig, och intressant att de uppmärksammade tecknade serier som medium och inte bara porrfilmsindustrin som man brukar göra. Nu ska man inte hänga upp sig allt för mycket på vad Filip & Fredrik säger och gör, men i en av deras oändliga tv-serier så besökte de en person som var attraherad av Berlinmuren! Om det var sant så kanske allt är möjligt.
[/quote]

Javisst är det sant, hennes hemsida finner ni på följande adress:
[url]http://www.berlinermauer.se/BerlinWall/sv_ind.htm[/url]

Användarvisningsbild
Ingemar
Near Mint
Inlägg: 2434
Blev medlem: lör 12 mar 2005, 18:34

Inläggav Ingemar » tor 17 jul 2008, 23:58

[quote="Mekr"]

PS: Självklart skall barnserier vara just barnserier och alltså inriktade till barn. Att verkligheten inte är som i bullerbyn kommer ungarna iallafall att få erfara när de växer upp och får uppleva livet ur vuxna ögon.

Sorry för offtopic.
[/quote]
Verkligheten är som Bullerbyn. Just där, just då. Eller rentav så ofta som vi kan. Däremot är verkligheten väldigt sällan som i Punisher eller Axa, och i synnerhet väldigt sällan som i porren.

David Berg fick ju till det: "När jag läser de här tidningarna, inbillar jag mig att alla i hela världen är med i en enda enorm sexorgie... utom jag."

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » fre 18 jul 2008, 00:17

[quote="Ingemar"]
David Berg fick ju till det: "När jag läser de här tidningarna, inbillar jag mig att alla i hela världen är med i en enda enorm sexorgie... utom jag."
[/quote]

[:D][:D] Tack för det referatet. [:D] Jag behöver skratta av mig lite, det kändes bra, tack.
Idrottsläraren"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"."We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
spindelmannenelektra
Near Mint
Inlägg: 2246
Blev medlem: ons 19 sep 2007, 00:25
Ort: Sverige

Inläggav spindelmannenelektra » fre 18 jul 2008, 00:58

[quote="Comic man"]
Nu ska man inte hänga upp sig allt för mycket på vad Filip & Fredrik säger och gör, men i en av deras oändliga tv-serier så besökte de en person som var attraherad av Berlinmuren! Om det var sant så kanske allt är möjligt.
[/quote]

Berlinmuren[:D]. Så långt har jag inte gått än.[:D]
Idrottsläraren"I may not agree with what you say, but I will defend to the death your right to say it"."We all walk a fine line between extremes the key is not to trip".

Användarvisningsbild
Mekr
Very Good
Inlägg: 80
Blev medlem: lör 02 jun 2007, 14:45
Ort: Sverige
Kontakt:

Inläggav Mekr » fre 18 jul 2008, 15:59

[quote="Ingemar"]

[quote="Mekr"]

PS: Självklart skall barnserier vara just barnserier och alltså inriktade till barn. Att verkligheten inte är som i bullerbyn kommer ungarna iallafall att få erfara när de växer upp och får uppleva livet ur vuxna ögon.

Sorry för offtopic.
[/quote]
Verkligheten är som Bullerbyn. Just där, just då. Eller rentav så ofta som vi kan. Däremot är verkligheten väldigt sällan som i Punisher eller Axa, och i synnerhet väldigt sällan som i porren.

[/quote]


Punisher och Axa har jag aldrig läst. Detta förmodligen för att det inte alls är en typ av serie som tilltalar mig.

Bullerbyn är bara en metafor jag drog till med för att förklara den tillrättalagda och idylliska röda tråden barnböcker (och barnserier med för den delen) ofta har.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12858
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Inläggav Agentum » fre 18 jul 2008, 16:23

De båda serierna har inget gemensamt, tänkte bara tillägga det.

Sen är smak nåt vi aldrig kan eas om:)

Axa var en rent bedrövligt dålig serie men jag misstänker att en del hormonstinna killar handlade en massa Magnum bara för att hon var med hehe.

Nej Punisher är inte verkligheten, men det är väl inte det man söker i serier heller så ofta?
Det är som med de flesta serier, är det Disney så får man acceptera att djuren går på 2 ben och pratar och har kläder på sig.
Är det superhjältar får man acceptera att de kan göra saker som helt brister i logik eller mot fysikens lagar, och då att de har dräkter på sig.

Sen kan ju de båda exempelserierna innehålla delar av verkligheten.

Sen fins det altid gränser, jag läste The Brave and the Bold med Batman från tidigt 70-tal här om dagen, och det är sällan jag sett så mycket motsägelseaktiga saker, tex hittar han och hans polare en odetonerad bomb från ww2, den försöker de stänga av när den börjar klicka efter de har flyttat på den.
Nåväl när det bara är några minuter kvar och de har misslyckats så skickar Batman ut alla ur tunneln eller vad de nu är i, men sen sitter han själv kvar bara?????????????

Hur tänkte den författaren, givetvis klarar Batman sig men vad fanns det för anledning att stanna kvar i rummet om det nu var omöjligt att desarmera bomben?
DC är fantastiska på 60 och 70-tal, det är bara så fel allting, de tog verkligen inte läsarna på allvar på den tiden.
Sen förklaras allt i sista rutan serier avskyr jag, typ "när ni inte såg flög stålmannen till sitt is-slott och hämtade hyperförknycklaren och då såg han genast svaret".

HJÄLP!!! vill man skrika:-D
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Rosen
Very Fine
Inlägg: 1417
Blev medlem: tis 01 jan 2008, 15:14
Ort: Järfälla
Kontakt:

Inläggav Rosen » mån 28 jul 2008, 10:18

[quote="Ingemar"]

Däremot är verkligheten väldigt sällan som i Punisher eller Axa,[/quote]
Typ, en radioaktiv ödemark? [;)]

Axa kan ha påverkats av att serien ursprungligen gjordes för The Sun, tidningen som uppfann the Page Three Girl, men hon ska nog också ses som ett barn av sin skapares tid. EB Romero var ju aktiv under 60-70-talssvängen när det var Medvetet att vara frigjord och göra uppror mot prydhet och sexualmoral. Hela serien börjar ju med att Axa revolterar mot Kupolstadens förtryck genom att slita av sig kläderna...

Med andra ord kan hon ses som en postapokalyptisk version av Per Oscarsson. [:o)]
"I wear eyeliner like a superhero mask."


Återgå till "Erotik"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst