Om serieoriginal!

Diskussioner och frågor om förvaringsmöjligheter, skickgradering, prissättning m.m.
Användarvisningsbild
Johan Blixt
Very Good
Inlägg: 60
Blev medlem: sön 21 jan 2007, 18:23
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Om serieoriginal!

Inläggav Johan Blixt » lör 12 maj 2018, 15:42

Senaste inköpet:

Bild

Rick O'Shay av Stan Lynde från 10 januari 1975. Mitt Rick O'Shay-favoritäventyr! (Hämnaren, Fantomen nr 24–26/1975; Revolvermannen, Rick O'Shay 2, 1987.)
It is possible to predict the past by gathering data about the future.

Göran Semb
Fine
Inlägg: 618
Blev medlem: lör 16 jun 2007, 16:36
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Om serieoriginal!

Inläggav Göran Semb » sön 13 maj 2018, 15:51

Nice!

Användarvisningsbild
smorkin
Very Fine
Inlägg: 1054
Blev medlem: ons 25 feb 2009, 14:41
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Om serieoriginal!

Inläggav smorkin » sön 13 maj 2018, 18:00

Nice, indeed, och håller med om att det är en av de bästa episoderna! Tur för mig att jag aldrig riktigt fastnat för att köpa original för i så fall skulle jag varit extremt avundsjuk ;-)
Simon säger: Serierecensioner på http://smorkin.wordpress.com

Användarvisningsbild
rkaj
Near Mint
Inlägg: 3499
Blev medlem: ons 05 jan 2005, 20:18
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Om serieoriginal!

Inläggav rkaj » ons 16 maj 2018, 21:08

Johan Blixt skrev:Senaste inköpet:


Mitt ansikte börjar anta samma färg som håret på smorkins profilbild här ...

Användarvisningsbild
K-E Lindkvist
Very Fine
Inlägg: 1817
Blev medlem: sön 01 feb 2009, 20:22
Ort: Riverdale
Kontakt:

Re: Om serieoriginal!

Inläggav K-E Lindkvist » lör 28 jul 2018, 15:35

Detta plockade jag upp i anslutning till årets Comic-con i San Diego:

Bild

Joëlle Jones hade i förväg låtit meddela att det inte fanns tid för något tecknande av henne i år, men i signeringskön hos Dark Horse föll hon till föga och presterade några skisser av den typ som ses i bilden ovan. De amerikanska serietecknarna är oerhört snabba i dessa sammanhang.

Bild

Detsamma gällde för Agnes Garbowska som berättade att hon tränat upp sitt snabbtecknande eftersom hon ville komma bort från den stressande kommissions-listan. Om hon kunde teckna medan fansen väntade var det bättre för alla parter eftersom man då kunde ha ett förhoppningsvis givande samtal medan tecknandet pågick. Och kunde ägna kvällarna åt andra verksamheter än tecknande på hotellrummet! Hon gick noggrannt till väga och förvissade sig om att ta reda på precis vilken dräkt jag ville att Harley Quinn skulle ha på sig (den hon fick i New 52 minus rullskridskorna). Då bilden gjordes i min skissbok är den också något större än de hon normalt åstadkom på 5"x5"-papper (vilket hon fick en slant extra för).

Jag har länge varit ute efter några sidor av den förtid bortgången Mike Parobeck och hos Anthony Snyder fanns det gott om sådana både från El Diablo, The Fly och The Batman Adventures. Efter mycket funderande blev det till sist dessa tre från El Diablo:

Bild BildBild

Jag visste att sidorna funnits listade hos Anthony's Comic Book Art i flera år, så jag blev inte förvånad (men mycket glad) när han efter några ögonblicks betänketid prutade $100 på totalsumman. Hade jag inte insisterat på att betala med kort hade han troligen slagit av $25 till... De två från nummer #9 bildar en hel sekvens där Rafael Sandoval sätter foten i munnen å det grövsta (och är tuschade av John Nyberg) medan sidan från nummer #14 är ett bra exempel på Parobecks känsla för serieberättande (se hur scenen ramas in tidsmässigt av första och sista rutan) och hans talang för miner och kroppsspråk (tuschat av Paul Fricke).

Klicka på bilderna för att se dem i större format i mitt CAF-galleri.

För övrigt kan nämnas att jag fick ett förstahandsexempel på hur bröderna Donnelly pimpar sina serieoriginal för att kunna ta (ännu) bättre betalt för dem. Jag sammanstrålade nämligen med vad som antagligen är ett av USA:s största Modesty Blaise-fans, Alan Dion, och tillsammans passade vi på att gå igenom Coolines Artworks sortiment av Modesty-strippar. Där fanns inte bara Holdaway och Romero representerade utan även ett par strippar av Burns, uppblandade med en del Spårhundarna. Men plötsligt medan vi assisterades av den ene Donnelly-brodern (den magre, gråhårige) dök det upp en stripp som inte såg rätt ut: Logotypen "Modesty Blaise by Peter O'Donnell" var något överdimensionerad och hade ingen yttre ram (som brukligt är). Strippnumret hade både siffror och bokstäver och det som skulle föreställa Modesty och Willie var helt uppenbart Susanne & Jacob. Både jag och Alan protesterade vilt (jag påpekade genast att strippnumret hade fel format) men då fick Donnelly-brodern genast *väldigt* dålig hörsel och kom på att han måste göra något viktigt i andra änden av montern...
Hoppas nu bara att ingen går på detta trick och betalar ett överpris i tron att det är en Modesty Blaise-stripp. [}:)]
"Allting kommer till den som kan vänta!"
- Alexander Lukas

Användarvisningsbild
K-E Lindkvist
Very Fine
Inlägg: 1817
Blev medlem: sön 01 feb 2009, 20:22
Ort: Riverdale
Kontakt:

Re: Om serieoriginal!

Inläggav K-E Lindkvist » Igår, 17:40

Den här kompletta 8-sidorshistorien från Josie #25 (januari 1967) med Josie, Melody och Pepper i huvudrollerna dök upp hos Gary Dolgoff för en tid sen. Naturligtvis snappade jag åt mig den omedelbart (och sen fick den ligga till sig ett tag hos koll. 635 i Oakland innan jag hade möjlighet att hämta upp den). Manus av Frank Doyle, teckningar av Dan DeCarlo och tusch av Rudy Lapick, inte Vincent DeCarlo som felaktigt angivits i GCD. Detta enligt Dan Parent som kan avgöra dylikt bättre än de flesta!

Har kan det specialstuderas hur DeCarlo tecknade Pepper helt annorlunda än de andra flickorna. Hon har samma rörelsemönster och poser som pojkarna i serien (marscherar när hon går, sitter med benen brett isär, har ofta händerna i fickorna eller innanför byxlinningen) tillsammans med en osviklig känsla för hur man skall klä sig. Stilen är lätt konservativ och kallas "preppy" tror jag.

Bild Bild

Bild Bild

Bild Bild

Bild Bild

Klicka på bilderna för att se bättre skanningar i mitt CAF-galleri.
"Allting kommer till den som kan vänta!"

- Alexander Lukas


Återgå till "Om seriesamlandets ädla konst"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster